UPDATE/Argeşul NU are zonă metropolitană! Ce bifăm pe declaraţie dacă mergem la AUCHAN Bradu

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Judeţul Argeş nu dispune de zonă metropolitană a Pitestiului decât într-o fază de proiect, pus în discuţie în anul 2012. Aşadar, zona metropolitană Pitești  nu este funcţionabilă, după cum admite Prefectura Argeş dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Mânzână. „Zona metropolitană Pitesti nu a funcţionat niciodată, deci nu poate fi luată în considerare. Nu există.”- a declarat vicele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mânzână.

Potrivit juriştilor din cadrul Consiliului Judeţean Argeş, zona metropolitană Pitesti există doar  ca persoană juridică, printr-o decizie a Tribunalului Argeş, dar NU ESTE funcţională.

„În Argeş nu există zonă metropolitană, astfel că cetăţenii care merg  dintr-o localitate în alta, vor avea nevoie de declaraţia emisă pentru starea de alertă.”- spune Prefectura Argeş.

Spre deosebire de declaraţia pe propria răspundere care era valabilă în starea de urgenţă, actuala declaraţie (pentru starea de alertă) nu mai dispune de punctul în care să putem bifa aprovizionarea de alimente. Prefectura Argeş a anunţat însă că pentru acest scop al deplasării (aprovizionarea de alimente) în afara localităţii de domiciliu, putem bifa punctul 11 (alte motive justificate).

De exemplu, dacă nu locuiţi în comuna Bradu, pe teritoriul căreia se află AUCHAN, şi aveţi nevoie să vă faceţi aprovizionarea de alimente de la acest supermarket, bifaţi punctul 11 din declaraţia pe propria răspundere, după cum a anunţat Prefectura Argeş:

Notă: Zona Metropolitană a Pitestiului cuprinde, deocamdată doar în acte, localităţile Piteşti, Ştefăneşti, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Mărăcineni, Miceşti şi Moşoaia.

UPDATE ora 16.30: Guvernul a completat astăzi punctul 11 al declaraţiei din starea de alertă, adăugând aprovizionarea de alimente (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile):

Noua declaraţie poate fi descărcată: DE AICI

foto generic

Write A Comment