Juristul Vasile Negoescu (foto), care este şi consilier judeţean al administraţiei argeşene, vine cu declaraţii care dau peste cap afirmaţiile Prefecturii, legate de nefuncţionarea Zonei Metropolitane Piteşti.  Potrivit prefecturii, dar şi altor autorităţi, nu avem zonă metropolitană. Vasile Negoescu este cel care a întocmit actele de înfiinţare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I) „Zona Metropolitană Piteşti” şi susţine astăzi exact contrariul:

„Eu sunt cel care s-a ocupat de toate actele necesare pentru înfiinţarea Asociaţiei Zona Metropolitană Piteşti. Orice proiect nou cu care vin autorităţile, membre ale acesteia, poate revitaliza această asociaţie, pentru că, atâta timp cât activitatea ei nu a fost suspendată, rezultă că funcţionează. Nu a desfiinţat nimeni sentinţa judecătorească prin care a fost înfiinţată. Este în stare latentă, pentru că nu a mai existat interes, dar poate funcţiona oricând. Important este ca membrii Asociaţiei să dorească acest lucru. Membrii se pot întâlni oricând pentru a reînvia conducerea, prin consiliul de administraţie, printr-o simplă convocare a Adunării Generale. Avem Zonă Metropolitană Piteşti. Că nu s-a reuşit implementarea unui proiect comun, pentru introducerea de transport public, de gaze, de apă şi canalizare, aici au fost problemele. Ar fi fost mult mai uşor să accesăm proiecte europene, prin intermediul ADI Zona Metropolitană Piteşti, acesta este motivul pentru care ne-am asociat, dar membrii nu s-au înţeles. La un moment dat, Piteştiul a aplicat independent un proiect pe transport public şi au fost mari supărări. Este nevoie de o mână de fier, care să ia atitudine şi să revitalizeze Zona Metropolitană Pitesti! Repet, ea funcţionează, există!”

Întrebat dacă  argeşenii pot circula fără declaraţie în spaţiul localităţilor, care compun ADI Zona Metropolitană Piteşti (Piteşti, Ştefăneşti, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Mărăcineni, Miceşti şi Moşoaia), în perioada de alertă naţională COVID19, Vasile Negoescu a declarat:

„Categoric da. Este complet legal. Pentru că avem zonă metropolitană. Dacă pleci de la Moşoaia la Piteşti, nu este cazul să completezi declaraţia. La fel, din restul celorlalte comune care compun Asociaţia. Bradu nu, pentru că fostul primar Florin Frătică a refuzat să facă parte. Dacă te opreşte Poliţia, spui clar că te afli pe teritoriul zonei metropolitane.  Luni voi avea o discuţie pe această temă la Consiliul Judeţean. Am purtat deja discuţii cu vicepreşedintele Marius Nicolaescu. Avem reprezentant în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (preşedintele CJ, Dan Manu). Prefectura nu are de unde să ştie de aceste lucruri. Dar vom vedea săptămâna viitoare, cum vom lămuri această problemă la nivel de conducere a judeţului.” – a declarat pentru interespublic.ro consilierul judeţean Vasile Negoescu, totodată preşedinte al comisiei judirice din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

UPDATE, ora 15.15:

Prefectura Argeş a publicat astăzi un set de răspunsuri oferite de GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ. La întrebarea: Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

Răspunsul publicat este: „Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).
Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov. (Piteștiul este municipiu de rang II și nu face parte dintr-o zonă metropolitană).” (sursa Prefectura Arges)

Citeşte şi: Zona Metropolitană Piteşti NU funcţionează!

Write A Comment