Directori noi în patru şcoli gimnaziale din Piteşti

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Un număr de 39 de directori din cadrul învăţământului argeşean, dintr-un total de 145, au fost schimbaţi, printr-o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. În Piteşti, patru şcoli gimnaziale, două licee şi trei colegii au directori primi noi sau/şi directori adjuncţi noi. Pe lista completă cu cei 145 de actuali şefi din învăţământ, veţi găsi modificări şi în conducerile unor grădiniţe din Piteşti.

Se vor organiza concursuri

Locurile celor din conducerea şcolilor au fost luate de directori interimari, care urmează să susţină concursuri pe posturi, la o dată care urmează a fi stabilită. “Din cele 145 de numiri, 39 sunt noi, iar restul reprezintă continuări ale activităţii manageriale, ceea ce înseamnă sub o treime din numărul directorilor”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general Elena-Liliana Murguleţ. Potrivit acesteia, urmează să fie organizate concursuri pentru posturile de conducere vacantate ca urmare a expirării contractelor de management. „În data de 9 ianuarie au încetat contractele de management pentru directorii cu concurs, care s-a desfăşurat în noiembrie 2016. Tot la această dată a expirat şi contractul economico-financiar pe care fiecare director de şcoală îl încheie cu reprezentantul unităţii administrativ-teritoriale. Prevederile legale spun că, în cazul în care se vacantează o funcţie de director sau de director adjunct, se asigură o conducere interimară până la organizarea unui concurs sau până la sfârşitul anului şcolar. Noi ştim sigur că în cursul acestui an se vor organiza concursuri”, a mai precizat Elena-Liliana Murguleţ.

Iată care sunt noii directori din învăţământul primar şi liceal din Piteşti:

  1. Colegiul Naţional „Zinca Golescu”Piteşti, Marinescu I. Silvia Mirela- director nou
  2. Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Piteşti, Ghindescu Melania director nou, adjunct nou: Mihăilă Filofteia
  3. Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Piteşti, director nou: Zamfirescu Doina şi director adjunct nou: Fețeanu Simona Emilia
  4. Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Piteşti, Cârstea Mihai Eugen- director nou
  5. Liceul de Arte „Dinu Lipatti”Piteşti, Vlădău Romu – director nou
  6. Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti, Vochin Veronica- director nou şi Stancu Floarea director adjunct nou
  7. Şcoala Gimnazială „I. L. Caragiale”Piteşti, Pandrea I. Mirela Emilia (foto)- director nou (preşedinte Orgnizaţia de Femei a PNL din comuna Teiu) 
  8. Şcoala Gimnazială „Ion Pillat” Piteşti, Ghițulescu Ruxandra Daniela (foto)- director nou
  9. Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” Piteşti, Burcea Mădălina (foto)- director adjunct nou

De menţionat este faptul că există unităţi şcolare, unde nu s-a ridicat problema încetării de mandate în funcţiile de conducere. Exemple în acest sens sunt Şcoala numărul 4- Traian- sau Şcoala numărul 2, ambele din Piteşti, ai căror directori au primit delegaţii în funcţii anul trecut, în luna septembrie. De asemenea, nici la Liceul Ion Cantacuzino nu au existat schimbări, întrucât directorul de aici, Ana Dumitru, şi-a câştigat recent postul prin concurs.

 

foto slider: Mirela Pandrea, noul director al Şcolii I.L. Caragiale

Write A Comment

error: Content is protected !!