Nicolae al României s-a aflat joi, 7 aprilie, la Biblioteca Judeţeană Argeş, unde a lansat volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”. Printre cei aflaţi la acest eveniment s-au numărat Înalt Prea Sfinţia Sa Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, directorul Octavian Sachelarie, directorul Muzeului Argeş, Cornel Popescu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor Argeş, cadre universitare şi mulţi alţi argeşeni care au umplut sala de conferinţe a instituţiei de cultură.

Nicolae al României, Piteşti, Biblioteca Judeţeană Argeş, 7.04.2022

„Acest album (n.r. click pe imagini) a fost inspirat de cadoul generos primit la nunta mea, în 2018, din partea doamnei Irina Perko Mirabaud, fiica Oanei Mirabaud, născută Dobrovici, fina Reginei Maria şi prietenă cu Regele Mihai. Doamna Irina Perko Mirabaud mi-a dăruit multe fotografii cu bunicul meu şi mi-a împărtăşit poveşti în care eroii erau mama sa şi Regele Mihai, pe atunci principe moştenitor şi Mare Voievod de Alba Iulia. Albumul acesta s-a născut din dragostea pe care i-am purtat-o şi pe care i-o voi purta mereu bunicului meu.

Veţi descoperi imagini din viaţa Regelui, dar mai ales din viaţa privată a suveranului, un soţ iubitor, un tată grijuliu şi un bunic de poveste. Veţi întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum.

Mihai, “papa” sau „apapa” cum îl numeam noi, familia, ştia mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reuşind totodată să ne înveţe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecţii a căror valoare o simt acum.”- spune Nicolae al României, în prefaţa albumului.

„Bunicul a vorbit foarte puţin, a fost modest, dar când a zis ceva, s-a meritat să ascultăm. Nu ştiu unde a învăţat să spună ceva atât de profund cu foarte puţine cuvinte. Sper că acest album va fi pentru voi şi pentru cei dragi din jurul vostru. Să fie o inspiraţie. Prin acest album, Regele Mihai încă este viu, încă este cu noi, încă este un reper şi încă avem speranţe.”- a declarat Nicolae al României, joi la Biblioteca Judeţeană Argeş, cu ocazia lansării albumului „Bunicul meu, Regele Mihai”.

Credinţa în Dumnezeu i-a fost călăuza preţioasă a vieţii, ajutându-l în cele mai potrivnice momente. Am înţeles pe deplin acest lucru când am crescut, mai ales după ce m-am mutat în România, în anul 2012. Mi-a transmis puterea credinţei. Îi datorez îndreptarea, din ce în ce mai profundă, către Dumnezeu, mulţumind, dar şi căutând ajutor în perioadele de grele încercări”- Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.

Albumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, are 239 de pagini şi poate fi achiziţionat de la Editura Vremea

Write A Comment