Premierul Nicolae Ciucă va participa mâine la o videoconferință cu ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București, pe tema pregătirii începerii anului școlar.   Intervenția premierului va fi transmisă live pe conturile de Facebook și Youtube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria,a anunţat astăzi Guvernul.

Pregătirea începerii anului școlar a fost un punct important al consultărilor, premierul menționând că această temă va fi detaliată în cadrul videoconferinței cu autoritățile locale de mâine. “E nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată  înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. UNCJR si Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, a anunțat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrului Educaţiei i s-a cerut demisia, printr-o petiţie publicată pe site-ul Declic vineri la ora 15:00, iar astăzi, la ora 14:00, avea aproape 28.000 de semnături, la trei zile de la lansare.

”Cetăţenii au dreptul să facă aceste petiţii, pe orice teă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Este un drept pe care îl au şi este foarte bine să fie exercitat”, a spus ministrul Educaţiei, legat de petiţie, potrivit g4media.ro

Write A Comment