Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu: „Când eram mici, unde băteam mingea? Pe terenul de sport din curtea şcolii!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Pentru cei care încă nu au aflat, reamintim că prin Consiliul Local Piteşti s-a votat în unanimitate iniţiativa USR/PLUS-PNL, potrivit căreia şcolile şi liceele îşi vor deschide porţile pentru a face loc tuturor copiilor care vor să bată mingea pe terenurile de fotbal. Nu toate unităţile de învăţământ din Argeş dispun de astfel de terenuri, dar cele care le au în dotare urmează să-şi pună la punct un regulament, astfel încât activităţile sportive să aibă loc în cele mai bune condiţii de siguranţă.

 „Mulţi manageri au fost destul de reticenţi, pentru că li se pare că le creăm nişte responsabilităţi suplimentare”

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu: “S-a votat această hotărâre de Consiliu Local, prin care terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ (şcoli şi licee) din Piteşti sunt deschise în baza unui program pentru copii. În vacanţă, programul este între 8.00 si 20.00. Copiii pot practica fotbal, baschet etc. Ştim că mai sunt unele probleme cu unii manageri de şcoli care se mai opun, dar dacă primim semnale de la cetăţeni, punctual, că la o anumită unitate şcolară, copiilor nu li se permite accesul, îi rugăm să ne contacteze pentru a reglementa cât mai rapid această situaţie. Este un prim pas astfel încât copiii noştri să poată să practice un sport în siguranţă. Să-i putem scoate din acel confort al casei, să nu mai stea pe tabletă sau pe telefon atât de mult şi să practice o activitate sportivă zilnică şi în condiţii de siguranţă, adică în curtea şcolii. Mulţi manageri au fost destul de reticenţi, pentru că li se pare că le creăm nişte responsabilităţi suplimentare. Lor le este teamă dacă un copil se accidentează. Ei bine, trebuie să se ştie că cei care intră în teren sunt pe  propria răspundere. Copiii sub 10 ani trebuie să fie însoţiţi de către un părinte, de un tutore, care să-l aibă în supraveghere, copiii peste 10 ani pot intra singuri. Trebuie să respecte anumite reguli de bun simţ: să nu strice (să nu spargă geamuri, să nu strice coşurile de baschet, porţi etc). Vom face nişte panouri cu regulile pe scurt, astfel încât să le ştie toată lumea, cu programul aferent, pentru a nu exista discuţii. În timpul vacanţei, de la 8 la 20, inclusiv sâmbăta şi duminica, iar în timpul şcolii, după terminarea orelor. Fără alcool, seminţe, ţigări, să păstreze ordinea şi curăţenia. Unităţile de învăţământ au pază, pază plătită din banii primăriei, au monitorizare video, deci se poate  vedea cu uşurinţă cine nu respectă regulile, care sunt de fapt unele chiar elementare.  Pe circuitul legislativ este în lucru o lege care îşi propune să deschidă terenurile de sport ale tuturor unităţilor de învăţământ (din mediile urban şi rural) Ideea a pornit de la lipsa terenurilor de sport. Ca administraţie, nu sunt bani pentru câte un teren de sport în fiecare cartier. Dar chiar şi cu bani, nu ar exista spaţiu fizic. Când eram mici, unde băteam mingea? Pe terenul de sport din curtea şcolii!”- a declarat viceprimarul Mihai Mihăilescu (foto) pentru ziarul Gherila.

IMPORTANT

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Argeş, pentru ca această hotărâre să fie aplicabilă, sunt necesare o serie de analize foarte punctuale, la nivelul fiecărei şcoli sau liceu, care îşi va pune la dispoziţie terenul de sport. Copiii vor putea bate mingea în curtea şcolii (pe terenul de sport), doar după ce instituţiile de învăţământ ancorate în această activitate vor afişa, la vedere anunţul: ACCESUL LIBER.

(G.B.)

 

 

Write A Comment

error: Content is protected !!