RECTIFICARE/UPDATE: Potrivit rudelor, pe bătrânul decedat la Autogară, după ce a fost trântit de poliţistul Daniel Drăghici, îl cheamă Barbu Alexandru, nu Barbu Zaharia. 

Poliţistul Daniel Drăghici Petruţ, acuzat de uciderea bătrânului Barbu Zaharia în tragedia de la Autogara Piteşti, spune în ultima sa declaraţie de interese că este membru în trei organizaţii ale Poliţiştilor, printre care un foarte selectă: I.P.A.

IPA este Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor si este considerată foarte selectă, iar în statut este invocat un comportament demn de urmat, susţinut de valorile umane:

“La acești oameni se va găsi întotdeauna, din belșug, spirit de echitate și dreptate, susținere morală, respect și apreciere față de valorile umane și ale statului de drept.
Implicarea Asociației Internaționale a Polițiștilor în acțiuni de caritate demonstrează sensibilitatea și generozitatea membrilor ei. Răspunzând întotdeauna la solicitarile celor din jur, membri I.P.A. oferă societății un model de comportament demn de urmat. De aceea, cine nu manifestă solicitudine și iubire față de oameni nu-și va găsi niciodată locul în aceasta organizație. Se va simți stingher și va pleca de bunăvoie, pentru că în Asociația Internațională a Polițiștilor rămân numai acele caractere pentru care dragostea, cinstea, onoarea și condescendența față de semeni reprezintă valori la care nu vor renunța, indiferent de contextul pe care realitatea îl oferă fiecăruia.Prietenia i-a unit pe toți și tot prietenia este cea care i-a facut pe membri I.P.A. să fie mai buni și mai marinimoși. Asociația Internațională a Polițiștilor va rezista atâta timp cât prietenia va găsi în oameni acele resurse prin intermediul cărora iubirea, binele și speranța se perpetuează.” – se arată în descrierea de aici:  IPA, Sectia Romana.

Daniel Draghici şi-a completat ultima declaraţie de interese anul trecut, în mai:

 

Colegul său, poliţistul Florea Ilie, acuzat în acelaşi dosar, nu este membru IPA, ci doar în cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Cei doi se află în arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii emise de Curtea de Apel Piteşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte: (Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Florea Ilie de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 33/UP, din data de 19.04.2021, emis de Tribunalul Argeş, şi a inculpatului Drăghici Daniel-Petruţ, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 34/UP, din data de 19.04.2021, emis de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 3946/109/2021- decizie Curtea de Apel Piteşti- 22.04.2021)

 

Write A Comment