Fostul deputat Nicolescu a cerut anularea rapoartelor DNA

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să scoată din dosarul în care este judecat rapoartele DNA. Este vorba de constatări ale specialiştilor Anticorupţie asupra valorii terenurilor care au făcut obiectul anchetelor de corupţie, în care este implicat fostul liberal, în calitate de fost reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Retrocedarea Proprietăţilor. Nicolescu a depus în ultimii ani, alături de Horia Georgescu (fost preşedinte ANI) şi mai multe cereri de  sesizare a Curţii Constituţionale. Cei doi au cerut înalţilor magistraţi să sesizeze Curtea Constituţională, pe tema prescripţiei răspunderii penale şi pe cea a încetării procesului penal.

Toate cererile au fost respinse de înalţii magistraţi.

Respinge, ca inadmisibile, cererile de sesizare a Curţii Constitutionale, formulate de inculpatul Georgescu Horia şi inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin. II. Respinge cererea formulată de inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin, privind îndepărtarea de la dosarul cauzei a rapoartelor de constatare (şi a anexelor acestora) întocmite de către specialiştii DNA.”- au decis magistraţii Curţii Supreme în mai. Nicolescu a atacat această sentinţă, dar Înalta Curte a dat acelaşi răspuns negativ în iunie.

Constatările specialiştilor DNA, în dosarele ANRP, au fost atacate în nenumărate rânduri în ultimii ani, mai mulţi inculpaţi criticând faptul că DNA nu ar fi ţinut cont de preţurile reale ale unor terenuri, la momentul în care diverşi cetăţeni şi-au vândut drepturile litigioase. Fostul deputat Cătălin Teodorescu a criticat la rândul său subevaluarea de către DNA a unor terenuri din dosarele ANRP.

AICI Răspunsul negativ al Înaltei Curţi

AICI Raspuns negativ 2

Write A Comment