Primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu, a mers destul de pregătit în faţa magistraţilor, pentru a-şi susţine plângerea împotriva controlului judiciar, stabilit în dosarul în care tânăra Andreea Cosmina Dicu îl acuză de hărţuire sexuală.

Cu toate acestea, edilul nu a avut sorţi de izbândă, iar judecătorii au decis să menţină controlul judiciar, procurorii trimiţându-l în judecată prin rechizitoriul din 7 iulie.

Cu primarul sub restricţii, viceprimarul nu ar duce la final proiectele de la primărie

La momentul contestaţiei controlului judiciar, primarul Mihai Georgescu a depus în instanţă o serie de caracterizări făcute de angajaţii Primăriei, din care să rezulte comportamentul ireproşabil al acestuia, demers care s-a dovedit insuficient pentru a-i convinge pe judecători să-i ridice restricţiile.

Cel mai insistent argument adus de edil în faţa judecătorilor a fost că în prezent are în desfăşurare mai multe proiecte de anvergură pentru comunitatea din Călineşti, iar viceprimarul (fiind ales de consiliul local, nu de cetăţeni) nu are aceeaşi autoritate ca el pentru a le finaliza, existând astfel riscul ca acestea să fie abandonate, situaţie care ar prejudicia atât activitatea administrativă a primăriei, cât şi imaginea lui ca primar. Mihai Georgescu şi-a menţinut nevinovăţia, în privinţa acuzaţiilor aduse de tânără.

Ştirile cu el de la Kanal D depuse la dosar

Georgescu a vorbit şi despre presă, spunând că nu a oferit prea multe declaraţii ziariştilor (chestiune, care, iarăşi, nu a stat în picioare), pentru a nu împiedica cercetările în anchetă şi a depus la dosar un CD cu ştirile prezentate de Kanal D, pe tema scandalului în care este implicat.

Judecătorii pomenesc şi de închisoarea făcută de primar

În analiza măsurii de control judiciar, judecătorii au amintit că primarul Mihai Georgescu a fost condamnat în 2010, la 4 ani şi şase luni închisoare cu executare, fiind eliberat condiţionat în 2013.

Magistraţii au spus că, deşi nu este un aspect definitoriu pentru judecarea controlului judiciar, existenţa unui astfel de dosar conturează un profil socio-uman înclinat spre comiterea de fapte antisociale.

 “Măsura de control judiciar este proporţională cu gravitatea acuzaţiei şi necesară pentru realizarea scopului privind buna desfăşurare a procesului penal, faţă de calitatea de demnitate publică a inculpatului care reclamă o conduită exemplară, acesta fiind un -primus inter pares- (n.r. persoană considerată o autoritate deosebită în grup, „primul între egali” sau „primul între cei de același rang”) în cadrul colectivităţii ale cărei interese le reprezintă”– au spus judecătorii de la Topoloveni.

 În luarea deciziei de menţinere a controlului judiciar, judecătorii au mai avut în vedere vârsta tinerei şi situaţia academică precară a acesteia (nu are BAC-ul), despre care tot judecătorii au spus că o plasează într-o situaţie de vădită vulnerabilitate în raport cu primarul Mihai Georgescu.

Potrivit rechizitoiului întocmit, procurorii spun: „Pentru a sublinia şi din punct de vedere moral, anomalia relaţiei sexuale pe care inculpatul insista să o aibă cu persoana vătămată, este de precizat că inculpatul are vârsta de 52 ani, persoana vătămată are vârsta de 20 ani, iar fiica inculpatului are vârsta de 27 ani”, arată procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, prim-procurorul Cosmin Puiulescu. (articol preluat din ziarul Gherila)

sursă foto – curier.ro (primarul Mihai Georgescu şi soţia, la Judecătoria Topoloveni)

Write A Comment