Deputata PSD, Simona Bucura Oprescu, a fost reconfirmată în funcţia de membru al Reţelei dedicate femeilor parlamentar. Desemnarea a avut loc în cadrul unei noi ediţii a sesiunii plenare din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (AFP). AFP este o organizaţie interparlamentară, care promovează democraţia, statul de drept şi drepturile omului în lumea francofonă.

“Sunt onorată de faptul că în cadrul celei de-a 47-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), care s-a desfășurat între 6 și 9 iulie la Kigali, în Rwanda, am fost realeasă în funcția de membru al Comitetului Director al Reţelei femeilor parlamentare.

În cadrul celor 3 zile de lucrări au avut loc dezbateri, dar și organizarea de alegeri pe mandate pentru o perioadă de doi ani, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru toate funcţiile din cadrul organizaţiei.

Delegaţia Parlamentului României la APF a fost condusă de președintele acesteia, domnul deputat Florin Alexandru Alexe, căruia îi mulțumesc pentru sprijin și dedicare.

Înseamnă 300 de milioane de oameni răspândiți pe cele cinci continente care împărtășesc o limbă comună – franceza, iar în cei 10 ani de când fac parte din familia Grupului parlamentar cu Republica Franceză,  am acţionat în repetate rânduri pentru strângerea relaţiilor de colaborare, pentru schimbul de idei şi întărirea relaţiilor administrative şi comerciale.”- a transmis deputata PSD, Simona Bucura Oprescu.

Foto- arhivă personală Simona Bucura Oprescu

 

Write A Comment