Dacă Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are la dispoziţie un număr de opt locuinţe de serviciu (informaţie publicată în urma scandalului iscat de medicul Andrei Găitan, care acuza că îi este încălcat dreptul la o astfel de unitate locativă), atribuite de Primăria Piteşti, am vrut să aflăm care este situaţia şi la nivelul Spitalului de Pediatrie.

Conform declaraţiilor managerului Tudor Ionescu, medic specialist în Medicina de Urgenţă, „nu există în lege dreptul unei locuinţe de serviciu pentru medicii care fac naveta.”, la Pediatrie neexistând nicio cerere în acest sens:

Nu există în lege dreptul unei locuinţe de serviciu pentru medicii care fac naveta. La fel cum nu există un cadru legal pentru a le fi decontate cheltuielile de transport şi chirie. La Spitalul de Pediatrie avem cinci medici din Bucureşti şi Craiova, care stau în chirie. Plătite din salariile lor. Din câte ştiu, vor să se stabilească definitiv la Piteşti. Vreau să vă spun că aceşti medici nu au cerut niciodată o locuinţă de serviciu. Nu am avut şi nu am cereri în sensul ăsta. Anul acesta, Consiliul Judeţean mi-a cerut să-i identific pe cei care stau cu chirie, pentru a transmite o situaţie concretă, în vederea documentaţiei pentru construirea unui imobil dedicat cadrelor medicale. Poate această investiţie o să fie una de succes. Nu poate spune nimeni că Primăria Piteşti sau Consiliul Judeţean Argeş nu şi-au dat interesul, dacă cineva a avut nevoie de un sprijin în acest sens, în cazuri mai delicate. Medicii cu salarii bune îşi pot uşor închiria o locuinţă. Personal, şi eu ca medic, am făcut naveta doi ani Bucureşti-Piteşti şi nu am cerut nimănui niciun leu. A fost alegerea mea, mi-am asumat-o.”- a declarat managerul Tudor Ionescu pentru interespublic.ro.

foto- manager Spital Pediatrie Piteşti, Tudor Ionescu- arhivă personală

G.B.

Write A Comment