Mulţi musceleni au întrebat de ce Prefectura nu a acţionat în cazul autorizaţiei nelegale de la Bulevardul Pardon, după ce lucrările au fost reluate în luna martie a anului trecut. Astfel, poate s-ar mai fi câştigat timp, legalitatea lucrărilor ar fi fost lămurită, iar bulevardul ar fi fost până astăzi finalizat.

În acea perioadă, prefectul judeţului era Emilia Mateescu, lider USR Argeş, adică din acelaşi partid cu primăriţa Elena Lăsconi. S-a spus că tocmai datorită rudeniei politice, Mateescu nu ar fi luat nicio poziţie, mai ales că participarea fostului prefect chiar în şedinţa de buget de la Câmpulung, când s-a vorbit de lucrările de la bulevard şi de alte investiţii, a fost una anunţată şi fără veşti proaste, legate de Pardon.

 I-am cerut câteva detalii Elenei Mateescu pe această temă.

„În perioada în care am fost prefect, nu am avut nicio sesizare legată de posibile probleme cu lucrările la Bulevardul Pardon. Au fost altele, care priveau construcţii ridicate de persoane fizice, dar nu de autorităţi, aşa cum este la Câmpulung. Dacă mă întrebaţi ce aş fi făcut în locul domnului prefect Radu Perianu, nu pot spune decât că, după primirea procesului verbal de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, aş fi luat legătura cu beneficiarul, cu primăria Câmpulung. Dacă nu cu doamna primar, cu secretarul, cu responsabili. Îi chemam la discuţii, pentru a înţelege foarte bine care era situaţia, şi tocmai după aceea vedeam ce este de făcut. Dar poate domnul prefect îşi va retrage acţiunea din instanţă, iar situaţia va fi deblocată. Cred că, în astfel de probleme, cum este cea a Bulevardului Pardon, era nevoie de empatie între autorităţi, pentru a găsi cea mai bună soluţie într-o cauză care îi poate afecta pe toţi cetăţenii din Câmpulung.  ”- ne-a declarat Emilia Mateescu, fost prefect de Argeş.

Write A Comment