Noua preşedintă a CSM, Angelica Denisa Stănişor: “Funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii este mai mult o responsabilitate decât un privilegiu”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, 5 decembrie 2023, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a desemnat preşedintele în persoana magistratei din Argeş, Denisa-Angelica Stănişor, care este şi membru ales al CSM. În cadrul aceleiași şedinţe, a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului procuroarea Emilia ION. 

Atât mandatul președintelui, cât și al vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii este de 1 an, iar exercitarea acestuia de către noua conducere a Consiliului va începe de la data de 7 ianuarie 2024, a informat astăzi CSM.

Judecătoarea Denisa Angelica Stănişor a declarat săptămâna trecută pentru ziarul Gherila că funcţia péntru care a candidat (fiind singura candidatură) reprezintă în primul rând o responsabilitate:Nu este nimic special în această candidatură. Această funcţie, de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, este mai mult o responsabilitate decât un privilegiu. Voi continua strategiile care se stabilesc la fiecare început de an în cadrul CSM.”- a declarat judecătoarea Denisa Angelica Stănişor pentru ziarul Gherila.

Denisa Angelica Stănişor, originară din localitatea Bradu, a absolvit Colegiul Naţional I.C Brătianu, Profil Matematică-Fizică, a fost avocat şi este judecător din anul 1994. Ultima prezenţă a sa în justiţia argeşeană a fost cea de magistrat în cadrul Curţii de Apel Piteşti, în anul 2008 alegând să profeseze în capitală. Din anul 2019, este preşedintă a Secţiei de Contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Potrivit declaraţiei de avere, noua preşedintă a CSM deţine mai multe terenuri intravilane şi o casă în comuna Bradu, un apartament în Piteşti, un apartament, o casă şi spaţii comerciale în Bucureşti, un Land Rover, venituri din chirii în valoare de 296.720 lei, bijuterii de aur şi tablouri în valoare de 7000 de euro, venitul anual declarat la începutul acestui an fiind de 441.499 lei, care reprezintă drepturi salariale şi drepturi din hotărâri judecătoreşti. (Graţiela Bâzoi, sursă foto- luju.ro)

 

 

 

Write A Comment