PROCESUL CU PĂDUREA TRIVALE- strămutare respinsă!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Moment-cheie în cel mai disputat conflict politico-administrativ din Piteşti: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea Prefecturii Argeş care a solicitat ca recursul Consiliului Local Piteşti în dosarul “Pădurea Trivale” să fie judecat în al judeţ.

Respinge cererea formulată de petentul Prefectul Judeţului Argeş privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 4964/109/2023, aflat pe rolul Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată astăzi, 13 iunie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”- au decis înalţii judecători joia trecută.

Dosarul “Pădurea Trivale” vizează scandalul izbucnit în august anul trecut, după ce Consiliul Local Piteşti a votat, în majoritate simplă, transferul unei suprafeţe din administrarea Romsilva în administrarea Municipiului Piteşti, la nivelul autorităţii locale existând un proiect pentru transformarea suprafeţei respective în pădure-parc.

Consilierii locali PNL ai Piteştiului nu au votat proiectul de transfer, ei militând pentru arie protejată, nu pădure-parc.

La scurt timp, Prefectura Argeş, prin prefectul PNL- Radu Perianu, a cerut în instanţă anularea hotărârii, dar şi strămutarea dosarului. Curtea de Apel a admis atunci strămutarea, iar dosarul s-a judecat la Tribunalul Vâlcea, care a concluzionat că hotărârea Consiliului Local ar fi trebuit luată cu majoritate calificată, nu cu una simplă cum s-a întâmplat.

Tribunalul Vâlcea a decis astfel anularea hotărârii, dar Consiliul Local Piteşti a făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti. Cu această ocazie, pe 14 mai a.c., Prefectura Argeş a cerut din nou strămutarea, cerere care s-a judecat joia trecută la Înalta Curte şi care a fost respinsă.

În aceste condiţii, urmează ca procesul să aibă loc la Curtea de Apel Piteşti, primul termen fiind fixat pentru data de 10 septembrie.

Judecătorii vor analiza dacă transferul suprafeţei din Pădurea Trivale reprezintă un schimb de administrare teren forestier între Romsilva şi oraşul Piteşti, situaţie care presupune vot cu majoritate simplă sau un schimb de proprietar, situaţie care presupune, în opinia Tribunalului Vâlcea, majoritate calificată- adică voturi egale cu două treimi ale aleşilor din Consiliul Local Piteşti.

PE SUBIECT:  Judecătorii au decis strămutarea dosarului cu proiectul Pădurii-Parc Trivale!

foto slider- schiţă proiect pădure-parc Trivale- Primăria Piteşti

 

 

 

Write A Comment