Consiliul Superior al Magistraturii urmează să numească pentru judeţul Argeş un al treilea procuror, care să se ocupe de anchetarea magistraţilor, după ce doi au fost deja numiţi.

După desfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor comise de judecători sau procurori, justitiţia românească a decis ca aceştia să fie verificaţi de anchetatori anume desemnaţi, care să facă parte din cadrul Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel.

Astfel, magistraţii care activează la Judecătorii sau Tribunale sau la parchetele de pe lângă aceste instanţe vor fi verificaţi de către procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel. În cazul magistraţilor din cadrul Curţilor de Apel sau al Parchetelor arondate acestora, cei care vor face cercetări sunt procurorii Parchetului General.

Procurorii desemnaţi pentru investigarea faptelor comise de magistraţi sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, ţinând cont în primul rând de vechime şi de înalta reputaţie. Vă reamintim că unul dintre judecătorii care a considerat că Secţia Specială nu îşi are rostul, argumentând că magistraţii cu probleme pot fi anchetaţi şi de procurorii instituţiilor teritoriale de anchetă (după caz din cadrul Parchetului General) este Andrei Costin Stancu, din cadrul Curţii de Apel Piteşti.


Citiţi şi Verdict în cazul judecătorului care a desfiinţat Secţia Specială!


Write A Comment