„Guvernanții au transformat o decizie benefică pentru educație, aceea a de a menține școlile deschise, într-un dezastru. Premierul Cîțu și miniștrii Educației și Sănătății nu au asigurat condiții pentru testarea săptămânală a tuturor elevilor și profesorilor, ceea ce a făcut ca peste 100.000 de elevi să treacă la școala online în ultima săptămână, timp în care numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%, iar în rândul elevilor cu 53%. Incompetența celor care ar fi trebuit să asigure accesul la educației în condiții de siguranță este dovedită de exemplul din școlile din Germania, unde elevii se pot testa singuri și unde școlile sunt deschise pentru că statul implementat un sistem sigur și eficient.

Dezastrul epidemiologic din acest moment, inclusiv din școli, nu poate fi pus pe seama populației ci este exclusiv din vina guvernanților care n-au fost capabili nici măcar să urmeze exemplele țărilor europene.

În alte țări, se testează periodic elevii pentru a preveni focarele. La noi, se testează doar când apar elevi cu simptome și s-a format focarul.

Ei s-au pregătit toată vacanța de vară, pentru a deschide școlile. La noi, guvernanții și partidele majorității s-au certat toată vara și n-au făcut nimic vreme de opt luni pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru valul patru al pandemiei!”- spune deputattul PSD de Arges, dr Remus Mihalcea.

Write A Comment