„Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost adoptată, iar azi încep consultările cu partidele la Cotroceni pentru formarea unui nou Executiv. PSD este pregătit să vină la guvernare, dar numai în fruntea unei majorități funcționale în Parlament. În acest moment, nu se poate forma o majoritate funcțională în Parlament. Fosta majoritate a fost distrusă de scandalurile dintre PNL și USR, iar altă majoritate nu e posibilă. Singura variantă viabilă este reîntoarcerea la popor, prin alegeri anticipate, care să genereze o majoritate legitimă.

Este însă nevoie de un guvern de tranziție, pentru că o clasă politică responsabilă nu poate declanșa alegeri anticipate în plină pandemie și în prag de iarnă cu facturi uriașe la energie.

Așa încât partidele sunt obligate să ajungă la un acord pentru instalarea unui Guvern de tranziție, până la primăvară care să fie format din specialiști din afara partidelor parlamentare. PSD își asumă total guvernarea, dar după anticipate!”- spune deputata PSD de Arges, Simona Bucura Oprescu.

Write A Comment