IMPORTANT! Mesajul prefectului de Argeş, pe tema declaraţiei necesară în Starea de ALERTĂ!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În aceste zile există mai multe controverse, referitoare la existenţa sau nu a Zonei Metropolitane Piteşti.

Nicio autoritate abilitată să emită decizii în starea pandemiei Covid19 nu a putut stabili până astăzi dacă Piteştiul are  sau nu zonă metropolitană, în sensul în care un argeşean poate călători în afara localităţii limitrofe municipiului reşedinţă de judeţ, fără declaraţia pe proprie răspundere.

Prefectul Emanuel Soare a cerut lămuriri la Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti, singurele instituţii abilitate să confirme sau nu eligibilitatea Zonei Metropolitane. Răspunsurile urmează să fie comunicate.

Până la lămurirea situaţiei, trebuie să semnăm declaraţia pe proprie răspundere, dacă părăsim localitatea de domiciliu, indiferent care este aceasta. La fel vor proceda și piteștenii care doresc să meargă în localitățile din jur.

Prefectul Emanuel Soare: „Provoc toate autoritățile publice locale cu rol în construirea Zonei Metropolitane Pitești să se așeze la masă!”

“Zona Metropolitană Pitești, inexistentă, produce o serie de dezbateri legate de necesitatea utilizării declarației la ieșirea din localitățile județului Argeș. Aștept răspunsul oficial al Primăriei Pitești și al Consiliului Județean privitor la existența, sau nu, a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Pitești” și a efectelor juridice ale acesteia asupra posibilității de circulație fără declarație, pe perioada stării de urgență. Până atunci, la ieșirea din localitate se completează declarația! Nu cred că existența unei zone metropolitane se caută prin hârtii găsite prin sertare, ci ea se vede, în fapt, prin serviciile pentru cetățeni. Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public, posibil, de la un capăt la altul. Avem acest lucru, avem zonă metropolitană.

Provoc toate autoritățile publice locale cu rol în construirea Zonei Metropolitane Pitești să se așeze la masă și să inițieze demersurile juridice și practice pentru crearea și punerea în practică a acestui concept menit să dea șanse egale dezvoltării localităților județului și să crească calitatea vieții argeșenilor. Instituția Prefectului – Județul Argeș poate media și facilita comunicarea dintre autorități pentru crearea, în cel mai scurt timp, a Zonei Metropolitane Pitești!

Recomand tuturor argeșenilor să nu se expună riscurilor, să evite deplasările care nu sunt importante, să stea acasă și să respecte cu strictețe regulile stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis astăzi prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Citeşte şi: (Zona Metropolitană Piteşti există!)

Pe subiect: (Zona Metropolitană Piteşti NU există!

Write A Comment