“SN Nuclearelectrica SA îi este profund recunoscătoare domnului Şerban Constantin Valeca pentru contribuţia esenţială la dezvoltarea programului nuclear românesc, îi mulțumește și îi onorează cariera profesională, devotamentul pentru industria nucleară și activitatea în cadrul Consiliului de Administrație al SN Nuclearelectrica SA.”– sunt cuvintele exprimate în mod oficial de către Societatea Naţională, în cadrul căreia Şerban Valeca a ales să-şi dedice ultima perioadă a vieţii sale, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie.

Mesajul oficial a fost transmis în scris de Nuclearelectrica către Bursa de Valori Bucureşti şi  Autoritatea de Supraveghere Financiară, la cinci zile după vestea dispariţiei fostului senator de Argeş, cu nu mai puţin de 40 de ani de activitate în industria nucleară a României. Iată mesajul integral: “SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca, in data de 20.05.2022, Consiliul de Administratie al SNN a luat act de incetarea de drept a Contractului de Mandat al domnului Serban Constantin Valeca ca urmare a decesului Domniei Sale, in baza prevederilor din Contractul de mandat incheiat cu societatea in data de 28.04.2022. Domnul Serban Constantin Valeca a fost numit membru in Consiliul de Administratie al SNN, cu contract de mandat, in baza prevederilor OUG 109/2011, prin Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor nr. 5/28.04.2022.

Domnul Serban Constantin Valeca a fost doctor in stiinte industriale si profesor universitar, cu o experienta de 40 de ani in industria nucleara, fiind Director General pentru coordonarea programului nuclear national Unitatea 2 CNE Cernavoda, Guvernator al Romaniei la Agentia Internationala pentru Energie Atomica la Viena si Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Cercetari Nucleare ICN Pitesti. Domnul Serban Constantin Valeca a fost autor al unor publicatii de specialitate, rapoarte de cercetare si a detinut brevete de inventii. SN Nuclearelectrica SA îi este profund recunoscătoare domnului Serban Constantin Valeca pentru contributia esentiala la dezvoltarea programului nuclear romanesc, îi mulțumește și îi onorează cariera profesională, devotamentul pentru industria nucleară și activitatea în cadrul Consililui de Administrație al SN Nuclearelectrica SA, Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica.” Şerban Valeca s-a stins din viaţă în acest an, pe 15 mai, la vârsta de 66 de ani.

 

Write A Comment