Primarul Ion Georgescu află joi dacă rămâne în arest!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Curtea de Apel Piteşti a fixat termen în dosarul de corupţie al primarului Ion Georgescu, pentru joi, 12 octombrie, ora 9 dimineaţa. Magistraţii vor analiza contestaţia depusă de Ion Georgescu împotriva mandatului de arestare pentru 30 de zile emis de Tribunalul Argeş în data de 5 octombrie.

Ion Georgescu este acuzat de trafic de influenţă pentru că ar fi acceptat promisiunea, ca în schimbul a 30.000 de euro, să intervină la conducerea Spitalului Mioveni, pentru a o angaja pe Sînziana Nicolae, fiica directorului general al Poliţiei Locale Piteşti, Valerică Nicolae, pe un post de medic.

În codul penal traficul de influenţă este definit ca: „Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

CITIŢI ŞI:

Sînziana Nicolae, fiica denunţătorului din dosarul primarului Ion Georgescu: După rezidenţiat, suntem şomeri!

Primarul Ion Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile!

Primarul Ion Georgescu a fost exclus din PSD!

Write A Comment