Notăriţa Ana Stan pleacă cu bagaj electoral, în lupta pentru Primăria Piteşti

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Notăriţa Ana Stan a revenit în politică, mai precis în Partidul Naţional Liberal, după ce a fost convinsă că preşedintele Adrian Miuţescu  îşi doreşte în partid oameni normali, adică oneşti. Acest lucru rezultă chiar din declaraţiile Anei Stan, făcute ieri în cadrul conferinţei săptămânale a PNL Piteşti. Ana Stan (care conduce Organizaţia de Femei PNL Piteşti) a fost prezentă în faţa presei, alături de preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale Argeş, Mona Lucia Ganea şi de Mihai Alexandrescu. Cu această ocazie, Ana Stan s-a prezentat în câteva cuvinte, evitând să emită păreri despre ceilalţi candidaţi în cursa internă pentru desemnarea celui care va reprezenta PNL în 2020 la alegerile pentru primarul Piteştiului.

Nu am fost favorizată de destin

„Vreau să vă vorbesc despre partea umană. Cine este Ana Stan, care aspiră la o funcţie de primar? De vreo 20 de ani practic o meserie liberală, de interes public, în Piteşti, aceea de notar public. Am demonstrat prin asta apartenenţa mea, ca principii, ca gândire, ca stil de viaţă, la partidul liberal. Ca persoană, nu am fost favorizată de viaţă, de destin, viaţa nefiind cu mine foarte darnică. M-am născut în comuna Băbana, într-o familie de oameni simpli, care  nu mi-au oferit mult suport material în viaţă, dar acolo, în satul meu din Băbana, am aflat că munca cinstită este brăţară de aur. Ca atare, de mică am înţeles că singura mea şansă de a accede într-o poziţie, care ar putea să-mi depăşească nivelul normal al mediului în care am fost crescută, este aceea de a munci serios şi să pun, în primul rând, mâna pe carte. Am făcut în aşa fel încât viaţa mea să fie bazată pe principii solide. Am fost un adolescent care lucra în vacanţe, pentru a câştiga nişte bani, pentru a ajunge la standardele colegelor mele de la Zinca Golescu. Am absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti şi am putut să dobândesc un post important, pe munca mea, datorită rezultatelor personale. M-am axat în viaţă  pe onestitate, corectitudine şi sârguinţă.”- a declarat Ana Stan.

De ce am revenit în politică?

„De ce am revenit în politică? În 2012, am candidat pe un Colegiu din Piteşti. Un sfert din Piteşti a votat Ana Stan, într-o perioadă nu prea avantajoasă pentru un partid la acea vreme. Surpriza a fost că am obţinut un număr de voturi surprinzător de mare. Am intrat atunci în lupta electorală cu nicio lună de zile înainte de alegeri. Cetăţenii îşi doresc în politică oameni care să fie realizaţi profesional şi material şi o familie care să-i susţină. Toate acestea mă reprezintă. Am o familie frumoasă, o situaţie materială care să nu lase dubii că aş urmări ceva câştiguri din politică. Ştiţi cum se spune. În politică intri sărac şi ieşi bogat. Am avut surpriza să fiu invitată în partid de domnul Adrian Miuţescu. Eram extrem de dezamăgită de mediul politic. Am avut neşansa să am parte de nişte echipe neloiale, neoneste, care m-au dezamăgit. Dar domnul Miuţescu mi-a spus că-şi doreşte oameni normali în politică. Am avut câteva discuţii, în care m-am convins că şi pentru dumnealui normalitatea înseamnă ceea ce spun eu acum. Am fost asigurată că cei care vor fi  desemnaţi pe listele de candidatură vor fi oameni loiali, oneşti, transparenţi şi cu integritate. De aceea am revenit în politică şi am pornit la treabă.”- a explicat notăriţa Ana Stan.

Ana Stan consideră că normalitatea înseamnă restaurarea domniei legii. Aceasta a făcut referire la problemele existente în multe din structurile administraţiei locale, aflate pe agenda actuală atât a partidelor de dreapta cât şi a societăţii civile. Fiind un om de drept, Stan a prezentat în faţa presei mai multe volume de specialitate din domeniul legislaţiei, al administraţiei, invocând şi Constituţia României.

Ana Stan a obţinut în decembrie 2012 un număr de 5195 de  voturi pentru Camera Deputaţilor, candidând din partea ARD, pe colegiul Piteşti-Centru-Trivale, după Daniel Constantin, care a şi obţinut un mandat de parlamentar pe lista alianţei dintre PSD şi PNL (USL), votat fiind de 22.299 de piteşteni pe acelaşi colegiu.

Se poate spune că Ana Stan a pornit în această luptă cu un bagaj electoral.

Mona Lucia Ganea, preşedintă a femeilor liberale argeşene, şi-a declarat ieri susţinerea faţă de Ana Stan. Mona Ganea a anunţat, de asemenea, că a fost finalizată campania de strângere a semnăturilor pentru Klaus Iohannis.

Mâine, 19 septembrie, toţi cei patru candidaţi PNL înscrişi în cursa pentru desemnarea candidatului la Primăria Piteşti se vor afla reuniţi pentru prima dată în faţa presei, alături de preşedintele Adrian Miuţescu, la conferinţa săptămânală a PNL Argeş.

în foto: Mihai Alexandrescu, Ana Stan, Mona Lucia Ganea

Write A Comment