Cristian Gentea: Vor fi construite două noi dispensare în Pitești!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a venit cu mai multe vești bune pentru cetățeni, în acest domeniu pe care-l definește ca fiind “vital pentru comunitate”.

Sub sloganul “Vă mulțumesc pentru încredere! Suntem o forță împreună!”, Cristian Gentea a anunțat faptul că Primăria Pitești a finalizat și a depus la CNI documentația aferentă realizării a două noi dispensare: unul în Negru Vodă (strada Carpați) și cel de al doilea în Războieni (Punct Piața Războieni).

De asemenea, primarul Cristian Gentea a anunțat că parte dintre cele 80 de apartamente care urmează să fie construite de la zero pentru tineri specialiști vor fi alocate cadrelor medicale, crescând astfel atractivitatea unităților sanitare din Pitești pentru doctorii care sunt așteptați cu brațele deschise. Cele 80 de apartamente sunt grupate în două blocuri. Pentru realizarea acestora, administrația Gentea a obținut deja o finanțare de 28 milioane de euro, 100% nerambursabilă.

Alte 2,5 milioane de euro, atrase prin Grupul de Acțiune Locală, urmează să fie investite într-un Centru de Zi care va asigura servicii sociale și medicale pentru persoanele defavorizate sau pentru piteștenii cu nevoi speciale.

Desigur, cel mai mare proiect în Sănătate, rămâne – după cum a și anunțat primarul Cristian Gentea – Spitalul Municipal. Este un obiectiv major care va avea aproximativ 250 de paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: Neurologie și Neurorecuperare, Oncologie, Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie, ATI, Îngrijiri Paliative, Diabet – Boli de nutriție, Laborator de Analize, Radioterapie, Tomograf, RMN, Telemedicină, Mari Arși, UPU.

“Punem la dispoziție 3,5 ha pentru acest proiect! A fost deja elaborat un studiu de oportunitate și a fost aprobat studiul de fezabilitate, urmând a fi demarate serviciile de proiectare.” este anunțul făcut de primar. Cristian Gentea a dat asigurări piteștenilor că – deși cele mai mari unități medicale din Pitești sunt în grija Consiliului Județean – administrația sa face, pe liniile care țin de competențele ei, toate demersurile să sprijine acest sector important al vieții sociale.

Write A Comment