Narcis Sofianu, proiect de hotârâre la Consiliul Judeţean, pentru înfiinţarea de parcuri industriale

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Narcis Sofianu, liderul Grupului consilierilor judeţeni PNL Argeş, a anunţat că aleşii liberali au depus pe 8 martie la Consiliul Judeţean un proiect de hotărâre prin care administraţia judeţeană să înfiinţeze o societate pe acţiuni în colaborare cu alte unităţi administrativ teritoriale din Argeş.

Scopul acestui demers, spune Narcis Sofianu, este ca prin intermediul unei astfel de structuri nou create la nivelul autorităţii judeţene, să poată fi înfiinţate şi administrate parcuri industriale, atât de necesare Argeşului. “Potrivit Legii 186 din 2013, parcul industrial este o zonă delimitată unde se desfăşoară activităţi industriale, de cercetare şi alte activităţi economice, într-un anumit regim de facilităţi, atât pentru cei care administrează parcul, cât şi pentru cei care sunt rezidenţi ai parcului, respectiv societăţile comerciale. Parcurile pot fi înfiinţate atât de autorităţile administraţiei publice locale, Consilii Judeţene Consilii Locale, persoane fizice şi juridice de drept privat. Din păcate, în judeţul Argeş avem un singur parc industrial.  Judeţul Prahova are, spre exemplu, 16 parcuri industriale. Din păcate, cei care fac politică în Argeş, în ultimii 30 de ani, s-au obşnuit să se laude cu ceva la care nu au contribuit deloc şi mă refer aici la bunul mers al Uzinelor Dacia Renault.”- susţine Narcis Sofianu.

Liberalul mai afirmă că în perioada următoare vor fi depuse diligenţe pentru identificarea de oportunităţi de dezvoltare industrială în zonele de sud (Costeşti) şi Nord (Câmpulung Muscel) ale judeţului, de la terenuri la facilităţile ce pot fi acordate din partea statului.

Trebuie să atragem investiţii româneşti şi străine pentru dezvoltarea industriei şi cercetării industriale. Vom avea o problemă de dezechilibru al dezvoltării judeţului Argeş, mai cu seamă după ce se va finaliza tronsonul de Autostradă Piteşti-Sibiu.”- a precizat Narcis Sofianu.

Potrivit celei mai recente raportări (www.apix.ro din 2021), în România există circa 100 de parcuri industriale, care se întind pe o suprafaţă de peste 3330 hectare: 71 sunt operaționale, 14 sunt de tip greenfield, iar 13 sunt în curs de amenajare.

În judeţul Argeş, există un singur parc industrial, în localitatea Oarja- WDP Industrial Park.

Write A Comment