“Pe pervaz”, pictura lui Alexandru Ciucurencu, cumpărată de Muzeul Judeţean cu 6000 de euro

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

 

Muzeul Județean Argeș și-a îmbogățit patrimoniul prin achiziția unui tablou semnat de Alexandru Ciucurencu. Lucrarea, intitulată “Pe pervaz” , este realizată în ulei pe hârtie lipită pe pânză și provine dintr-o colecție privată. Opera a fost achiziționată de la Artmark, fiind însoțită și de un certificat de autenticitate. Tabloul a fost achiziționat din veniturile proprii ale Muzeului Județean Argeș cu o  sumă considerată de evaluator a fi de una de pornire în cazul unei licitații.

Potrivit declaraţiilor directorului Cornel Popescu de la Muzeul Judeţean Arges, tabloul a fost achiziţionat la preţul de catalog Artmark, respectiv 6000 de euro. “Dacă lucrarea ar fi intrat în licitaţie, preţul ar fi pornit de la circa 10.000 de euro. Dar întrucât a cumpărat-o o instituţie publică- Muzeul Judeţean- am reuşit să o achiziţionăm la 6000 de euro.”- ne-a declarat directorul Cornel Popescu.

“Este un motiv de bucurie că Muzeul Județean Argeș a reușit achiziția acestui tablou semnat de Alexandru Ciucurencu. Este un tablou valoros, executat în 1944, și sunt convins că valoarea operei va crește pe viitor. Vreau să remarc faptul că această achiziție a fost făcută din veniturile proprii ale Muzeului Județean Argeș, deci iată că și instituțiile de cultură pot realiza venituri proprii. “, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

 

Write A Comment