PNL îl acuză pe primarul de la Bascov că a ordonat respingerea proiectului cu tichete valorice destinate elevilor care vor să practice un sport! Ce spune Gheorghe Stancu

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email
  • Consilierul local PNL, Cătălin Andrei, susţine că respingerea propunerii este abuzivă. Primarul Gheorghe Stancu spune că trebuie lege specială, dacă proiectul nu se referă la anumite categorii sociale. Paradoxal, un proiect similar, respectiv stimulentul pentru toţi nou-născuţii din Bascov, se aplică de mai mulţi ani, fără o lege specială, dar primarul Stancu declară că cele două proiecte nu au nicio legătură unul cu altul.

PNL a emis un comunicat de presă prin care acuză că primarul Bascovului, Gheorghe Stancu, nu vrea să susțină proiectul de hotărâre “Sport pentru viață sănătoasă”, privind acordarea unui sprijin financiar sub formă de tichete valorice dedicat elevilor din localitate care vor să practice un sport de masă.

PNL spune că pentru mâine, joi, 27 aprilie, în perspectiva ședinței de Consiliu Local, primarul Stancu a cerut respingerea proiectului inițiat de liberali în favoarea sportului și a elevilor din Bascov.

După mintea sa, copiii bascovenilor nu merită un voucher lunar de 250 de lei drept sprijin pentru practicarea unui sport. Îi solicit public să își reconsidere poziția!”- susţine Cătălin Andrei. 

În acest context, Cătălin Andrei (foto) readuce în discuţie scandalul acordării unui stimulent pentru nou-născuţi, proiect care la Bascov funcţionează de câţiva ani, dar la Piteşti nu.

Primarul Piteștiului a avut o gândire păguboasă în privința stimulentelor pentru nou născuți, iar omologul său de la Bascov a vrut să-l copieze și a ordonat compartimentelor de specialitate să respingă proiectul nostru (cu tichetele pentru elevi). Raportul întocmit de consilierii de specialitate este slab și motivațiile sunt forțate, unicul lor scop fiind acela de a bloca propunerea, strict la solicitarea edilului. Argumentele pe care le-au inventat depășesc aria lor de competență, vorbesc eronat și în necunoștință de cauză despre discriminarea elevilor, amestecând totodată grav sportul de performanță cu cel de masă. Lipsiți de transparență au căutat să respingă acest proiect, fără să îmi ceară o consultare prealabilă ca împreună să identificăm soluții în vederea îmbunătățirii sale, dacă era cazul. Au acționat pe ascuns, “noaptea ca hoții”. Pe Facebook, acest primar se laudă ipocrit cu “vești foarte bune pentru tinerii și iubitorii de sport din localitatea Bascov”, pozându-se la CNI cum semnează predarea amplasamentului bazei sportive, dar refuză să îi sprijine pe copiii din Bascov care vor să facă sport. Conform propunerii noastre, beneficiarii acestui proiect sunt toți elevii, locuitori ai Bascovului, din învățământul preuniversitar de stat de pe raza comunei, în ordinea înregistrării solicitărilor și în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinație. Ar avea de câștigat toți copiii din Bascov dar și asociațiile și cluburile sportive din Argeș. Socot că decizia lor de a respinge acest proiect este abuzivă și îndreptată împotriva copiilor din localitate care sunt astfel vitregiți de un ajutor în vederea practicării sportului de masă”- susţine Cătălin Andrei, consilier local PNL Bascov şi vicepreşedinte al PNL Argeş.

Ce spune primarul Gheorghe Stancu (foto), legat de aceste acuzaţii? Conform declaraţiilor sale, tichetele valorice propuse de PNL sunt de fapt tichete sociale care ar trebui să se refere la anumite categorii sociale, deci nu la toţi elevii, motiv pentru care compartimentele de specialitate au dat avize negative.“Nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor tichete. Nu există niciun leu. De unde 250 de lei pe lună pentru toţi? Din punct de vedere juridic, proiectul nu are aplicabilitate, pentru că nu există o lege pentru aşa ceva. Departamentele de specialitate au dat aviz negativ. Acestea sunt tichete sociale care ar trebui să se refere la categorii sociale, iar proiectul nu se clasează la gradul social. Din proiect nu rezultă care copii. Avem în comună 2400 de tineri. Pentru toţi copiii, ar trebui o lege specială.”- a declarat primarul Gheorghe Stancu pentru interespublic.ro.

Întrebat dacă acest proiect este similar cu cel al acordării stimulentului pentru toţi nou-născuţii din Bascov, program care se aplică de mai mult timp în localitate, cu caracter general, deci nu doar pentru anumite categorii sociale şi pentru care nu există o lege specială, primarul Stancu ne-a declarat că: „Nu are nicio legătură una cu alta. Ajutorul financiar pentru nou-născuţi se acordă pe alte principii, printre care stimularea natalităţii. Oferim acest stimulent pentru 50-70 de nou-născuţi anual. Cel de acum (cu tichetele pentru elevi) este mort înainte de a se naşte.”

Graţiela Bâzoi

foto- slider Cătălin Andrei, vicepreşedinte PNl Argeş, sursă- PNL Argeş

 

 

 

Write A Comment