Zilele trecute, vă informam AICI că Prefectura Argeş a luat decizia de a cere în instanţă anularea hotărârii de Consiliu Local a primăriei Merişani, prin care era aprobat PUZ-ul necesar excavărilor care se fac pentru Autostrada Piteşti-Sibiu (Secţiunea Piteşti- Curtea de Argeş). Scandalul dintre cele două autorităţi publicat de săptămânalul Gherila luni, 29 august, a accelerat în aceste zile găsirea unor soluţii din partea Prefecturii, astfel încât demersurile Primăriei Merişani să nu rămână blocate, din cauza deschiderii procesului în instanţă.

Potrivit prefectului de Argeş, Radu Perianu, la Merişani a fost identificată o soluţie juridică, astfel că procesul de la Tribunalul Argeş va rămâne fără obiect. „La Merişani, este bine că am găsit soluţia, nu există niciun prejudiciu, de nicio natură, pentru nimeni. Cred că un astfel de eveniment, care pare negativ la prima vedere, este extrem de benefic, pentru că toată lumea a înţeles că nu există rea credinţă. Am atacat hotărâri şi autorizaţii de construire emise chiar de primari liberali. Dacă unui primar mai năbădăios i se pare că este terfelit de o autoritate, deşi nu este aşa, în realitate tot lui îi foloseşte (n.r. controlul de legalitate), pentru că are un temei legal pentru a-şi desfăşura activităţile. (…)”- a declarat astăzi prefectul Radu Perianu în conferinţa de presă a PNL Argeş.

„Prefectura va solicita instanţei să constate că acţiunea (privind cazul Merişani) a rămas fără obiect. Am discutat cu primarul, ne-am înţeles, i-am solicitat ca pe viitor orice problemă pe care ar avea-o să vină s-o discutăm, ca să nu mai ajungem la articole prin presă şi omul a fost absolut de acord că aceasta e calea mai înţeleaptă de a proceda.”– a mai precizat Radu Perianu în conferinţă. Întrebat dacă şi în cazul Bulevardului Pardon, ar fi putut fi găsite soluţii juridice, înaintea deschiderii procesului în instanţă, prefectul de Argeş a menţionat: „Cazurile nu sunt asemănătoare, La Câmpulung este ditamai boacăna făcută de doamna primar. Ar putea fi remediată siuaţia, dar tot de doamna primar. Prefectura nu are ce să facă nici dacă avea statuia doamnei primar în instituţie.”

Ce a descoperit Prefectura şi cum intră Primăria Merişani în legalitate

Conform declaraţiilor primarului de la Merişani, Luigi Ionescu, astăzi, în jurul orei 16.00, consilierii locali se vor aduna în şedinţa care va stabili intrarea în legalitate a situaţiei combătute de Prefectură. Acesta spune şi care este nelegalitatea care a condus la proces.

„Hotărârea a fost atacată în instanţă de către Prefectură pentru că şedinţa în care s-a aprobat PUZ-ul cu excavările nu avea preşedinte ales statutar. Trebuie să alegem un preşedinte de şedinţă din două în două luni. Atunci, nu l-am avut. Astăzi, ne vom întruni cum trebuie să revocăm hotărârea atacată de Prefectură, pentru a o aproba din nou, în condiţii statutare. Vom aproba aceeaşi hotărâre, fără alte modificări”. – a declarat primarul Luigi Ionescu pentru interespublic.ro.

Write A Comment