22 elevi din Argeş au lipsit la Simularea EN, proba Matematică, din cauza COVID 19

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Conform calendarului simulării Evaluării Naționale 2021, ieri, 30 martie 2021, s-a desfășurat proba de matematică. Examenul a început la ora 09.00, iar elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele. Și subiectele de la proba de matematică au fost elaborate după modelul testelor PISA, acest aspect fiind unul în premieră.

În județul Argeș, dintr-un total de 4420 elevi de clasa a VIII-a, au fost prezenți 4006, înregistrându-se ca absenți un număr de 414 elevi, dintre care 22 au absentat din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

Afișarea rezultatelor se va face în data de 16 aprilie 2021.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, dar sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune, după cum a anunţat Inspectoratul Judeţean Argeş.

 foto: INQUAM

 

 

 

 

 

Write A Comment

error: Content is protected !!