53 de elevi de la Răteşti şi Căteasca, participanţii primei zile a Proiectului ŞCOALA DE ARTĂ, care are loc la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În prima zi a proiectului ,,Școala de Artă”, 53 de elevi de la Școala Gimnazială ,,Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești și de la Școala Gimnazială Căteasca, au venit la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea pentru a participa la cursurile de pian, de canto și de grafică. La cursul de pian, doamna profesoară Ioana Ungureanu a început lecțiile despre limbajul muzical într-o manieră originală, adaptată vârstei lor, fară de care cântatul la pian (partea practică) nu ar fi posibilă.

Proiect Scoala de Arta – Curs grafica

Alături de doamna Profesoară Anca Diana Giura, participanții la cursul de grafică au descoperit metodele de schițare, iar cursul a debutat cu o compoziție, al cărui erou este un pește cu solzi mari, decorați cu elementele de limbaj plastic de tip punct-linie-pată. 

Cursul de canto care are la bază noțiuni de istoria muzicii, teorie muzicală, armonie, elemente de cor, a debutat cu intonarea sunetelor, exerciții de dicție, tehnici de respirație și exersarea melodiilor alese (O lume minunată, Cântecul Gamei, Deschideți poarta soarelui)

(Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea)

Proiect sustinut de Globalworth

Parteneri instituționali: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Școala Gimnazială ,,Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială ,,Ion Iorgulescu” Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.

Parteneri media locali : Universul Argeșean, GHERILA

Parteneri media nationali: Radio Romania Cultural , TVR Craiova , Curatorial.ro.

 

Write A Comment