Alina Gorghiu propune o zi dedicată Galei Robotiştilor României

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email
  • Alina Gorghiu propune ca Guvernul să instituie o zi dedicată Galei Robotiştilor României, având în vedere pasiunea a sute de tineri pentru acest domeniu, dar şi rezultatele excelente obţinute atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Peste 180 de tineri pasionaţi de robotică din judeţul Argeş (TehnoZ ARRA, STEM Kids Robotics, Techno-Maister, V.V. Robots, Echipa Robodac, 4D Robotics, Aliens, BROboti, FTC WATT’s UP, Roboltcm) s-au unit ieri la o expoziţie de profil care a avut loc la Universitatea Piteşti (foto). La eveniment au participat Alina Gorghiu, preşedintă a Senatului şi preşedintă a PNL Argeş, alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. La eveniment s-a aflat şi echipa de robotică Tehno Z a Colegiului Naţional “Zinca Golescu”, recent sosită din Statele Unite ale Americii.

Este o bucurie naţională că echipa de robotică Tehno Z a Colegiului Naţional “Zinca Golescu” a fost premiată şi naţional şi internaţional, ultimul premiu fiind achiziţionat la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston- Texas. Vreau să particip şi eu cu instituţia pe care o reprezint cu un mic sprijin, ca investiţie în micul robot, cu 5000 lei din partea Senatului. Este unul modic, dar sper să fie o inspiraţie pentru toţi cei care sprijină această cauză a lor. Îmi doresc ca viitorul robot să aibă nume de femeie. Unul din cinci roboţi a purtat numele de Irina, restul erau bărbaţi. Poate vom avea şi egalitate pe viitor în acest domeniu. Propun ca o zi într-un an să fie dedicată unei gale a robotiştilor la nivel naţional. Sunt foarte mulţi copii dotaţi la nivel naţional. Ei merită atenţia noastră. Vom genera un astfel de eveniment la care ei să se simtă apreciaţi.”- a declarat preşedinta Senatului, Alina Gorghiu.

Write A Comment