Șapte elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești au obținut rezultate de excepție la Olimpiadele Naționale de Limba și Literatura Română și Matematică, încheiate recent.  Potrivit conducerii Școlii, orașul Târgoviște, Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, a găzduit, în perioada 18 – 22 aprilie 2022, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, pentru elevii de gimnaziu. Este orașul care i-a afirmat pe Ion Heliade Rădulescu, Vasile Cârlova și Grigore Alexandrescu, considerați de Eminescu „poeți ce-au scris o limbă ca un fagure de miere”.
Ruxandra Pantazică, din clasa a VII-a, Școala Mihai Eminescu, a obținut premiul I, iar Alexandra Badea- clasa a V-a, din cadrul aceleiași școli, a obținut premiul special la această competiție.

Ruxandra Pantazică
Alexandra Badea

Alți cinci elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu au obținut rezultate excepționale” la Olimpiada Națională de Matematică.

„A 72-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, eveniment major al matematicii preuniversitare, atât de aşteptat de minţile ascuţite ale elevilor pasionaţi de matematică, s-a desfăşurat anul acesta în trei oraşe cu tradiţie din România: Constanţa, Iaşi şi Piatra Neamţ.”- a anunțat conducerea Școlii, prin directorul Marian Haiducu, profesor doctor în matematică. Iată medaliile obținute de elevii Școlii Mihai Eminescu Pitești, instituție deja cu tradiție la Olimpiada României de Matematică:
David Marghidan, clasa  VII- a, a obținut premiul I- medalie de aur, Emanuel Mazăre, clasa a VIII-a, mențiune- medalie de aur, Andrei Vlad Haiducu- clasa a V-a, medalie de bronz, Malina Carla Pavel, clasa a VII-a, medalie de bronz, și Mario Ștefan Stan, clasa a VIII-a, medalie de bronz.

David Marghidan
Emanuel Mazăre
Andrei Vlad Haiducu
Malina Carla Pavel
Mario Ștefan Stan

Conducerea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești își felicită elevii pentru premiile și medaliile obținute și le mulțumește pentru contribuția pe care o aduc imaginii instituției  de învățământ.

Sursa: www.scoala11.eu

 

Write A Comment