David Vlad Mărghidan, singurul elev din Argeş premiat în acest an de Ministerul Educaţiei!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Dumitru Tudosoiu: “Elevul David Mărghidan, pregătit de profesorul Marian Haiducu, a reprezentat atât Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” cât și județul Argeș în această festivitate națională! Le mulțumesc pentru rezultatele obținute și le doresc mult succes!”

Ministerul Educației a organizat săptămâna trecută festivitatea de premiere a elevilor români laureați la olimpiadele internaționale pe discipline școlare desfășurate în anul 2023, inclusiv a profesorilor care i-au pregătit și a unităților de învățământ în care elevii au studiat sau încă studiază.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului Educației, Ligia Deca, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, iar din judeţul nostru a participat o singură unitate de învăţământ, premiantul acesteia şi profesorul coordonator.

Este vorba de elevul David-Vlad Mărghidan și profesorul său îndrumător, Marian Haiducu, profesor doctor în ştiinţele matematicii, totodată director Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești.

Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești a fost de fapt singura unitate de învățământ preuniversitar din Argeș, premiată la acest nivel de excelență şi este al treilea an consecutiv când elevi ai școlii respective bifează o astfel de performanță de excepție, după cum a informat chiar conducerea şcolii pe site-ul scoala11.eu.

“Suntem mândri că județul Argeș a fost reprezentat a treia oară consecutiv la premierea elevilor olimpici, premiere care a avut loc la București în prezența doamnei ministru a educației. Elevul David Mărghidan, pregătit de profesorul Marian Haiducu, a reprezentat atât Școala Gimnazială Mihai Eminescu cât și județul Argeș în această festivitate națională! Le mulțumesc pentru rezultatele obținute și le doresc mult succes!”– a declarat inspectorul general şcolar al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu pentru ziarul Gherila.

David Mărghidan este acum în clasa a 9-a şi studiază în Capitală. Cele mai notabile rezultate ale sale din perioada anului şcolar 2022-2023 sunt:

1. Medalie de aur, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Tirana, Albania, iunie 2023

2. Premiul II și Medalie de Aur, Olimpiada Națională de Matematică, Brașov, mai 2023

3. Premiul I si Medalia de aur, Concursul ,,Upper School’’, online, martie 2022

4. Premiul I, Olimpiada Judeţeană de Matematică, Argeș, martie 2023

5. Medalie de Argint, Olimpiada Internaţionala Zhautykov Matematică, online, februarie 2023

6. Premiul I și Medalia de aur, Concursul ,,Stelele matematicii’’, București, decembrie 2022

Conform datelor publicate de Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, la evenimentul de săptămâna trecută au fost premiați 144 de elevi olimpici pentru cele 174 de medalii, premii și mențiuni obținute la 30 de olimpiade internaționale și olimpiade/concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori), 162 de profesori care i-au pregătit și 72 de unități de învățământ. 

sursa foto (Marian Haiducu, David Vlad Mărghidan)- Scoala11.eu

Write A Comment