ALINA GORGHIU: “Investițiile în infrastructura instanțelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Investiţiile propuse în bugetul Ministerului Justiției sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalații de sonorizare bune, dosar electronic performant, adică un act de justiție desfășurat în bune condiții pentru justițiabil, susţine ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.  “Justiția este pentru oameni, este serviciul care arată că suntem o țară care își respectă cetățenii!”- declară ministra. 

Conform acesteia, pentru mediul de afaceri, justiția este un serviciu public foarte important, care trebuie să fie predictibil și eficient. Alina Gorghiu susţine că în exteriorul țării, justiția este un indicator relevant pentru cât de credibil este statul român, menţionând câteva dintre proiectele importante avute în vedere în bugetul anul viitor.

– Investițiile în infrastructura instanțelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024.

– Sunt 4 obiective în execuție, 5 cu proiectarea finalizată și 14 în curs de proiectare.

– Fondurile permit derularea programelor cu finanțare rambursabilă, printre care este și Cartierul pentru justiție. Din acest program, unele sedii de instanțe sunt practic finalizate, la Costesti, în județul Argeș și la Horezu, în județul Vâlcea.

Totodată, va fi derulat normal proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V. Pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza şi investițiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3000 de locuri de cazare. Proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) și Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiții nomale, mai precizează Alina Gorghiu.

Bugetul propus pentru Ministerul Justiției este în suma de aprox 5,12 mld lei credite de angajament și aproximativ 3,018 mld lei credite bugetare.

 

Write A Comment