Baroul Argeş se declară împotriva modificărilor Codului Fiscal: Ne exprimăm cu fermitate denunțul împotriva tendințelor de supraimpozitare a profesiei de avocat!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Consiliul Baroului Argeș s-a întrunit ieri, 2 august, în ședință extraordinară pentru a analiza Proiectul de Ordonanță de Guvern pentru modificarea și completarea Legii 227/215 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar-fiscale.

„Baroul Argeş a luat act de îngrijorarea și sentimentul de revoltă al avocaţilor, exprimându-şi cu fermitate denunțul împotriva tendințelor de supraimpozitare a profesiei de avocat, aspect de o profundă inechitate socială. Considerăm demersul Guvernului României ca fiind o discriminare nejustificată în raport cu alte categorii de contribuabili având în vedere că, în conformitate cu aceste posibile modificări legislative, veniturile din activitatea independentă a avocaților ar urma să fie supuse plății cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat, ceea ce ar conduce la o dublare a sarcinii fiscale sau chiar la o multiplicare și mai accentuată. Sprijinim pe această cale toate demersurile întreprinse de UNBR de a preîntâmpina prin toate mijloacele legale adoptarea unor astfel de modificări ale Codului Fiscal”- a anunţat printr-un comunicat remis redacţiei Consiliul Baroului Argeș, prin Decan avocat Dragoș-Andrei Nicolescu.

Write A Comment