Educatoarea Petruţa Iordache de la Creşa din Trivale, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Educatoarea Petruţa Iordache de la Creşa nr 6 Piteşti (Trivale) a primit astăzi prima condamnare în dosarul în care a fost acuzată de purtare abuzivă faţă de trei copii. Judecătorii au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe trei ani. Petruţei Iordache i s-a interzis să mai practice meseria de educator puericultor vreme de 4 ani şi alte activităţi care implică minori sub 15 ani! Petruţa Iordache trebuie să plătească şi daune morale de 5000 de lei, au decis magistraţii.

DECIZIA PE SCURT

„Condamnă pe inculpata Iordache Petruţa la pedeapsa 1 an şi 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată D.C.A)  fapta din data de 11.04.2022).

Interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura vreo activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai fragede de 15 ani, pe o perioadă de 4 ani, care se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Condamnă pe inculpata Iordache Petruţa la pedeapsa de 2 ani şi 5 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în formă continuată (persoană vătămată D.T.A – două acte materiale: 20.04.2022 şi 04.05.2022).

Contopeşte cele două pedepse, de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 5 luni de închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 5 luni de închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 7 luni închisoare (o treime din 1 an şi 9 luni închisoare), în final inculpata Iordache Petruţa urmând să fie condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti sau Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş, pe o perioadă de 100 de zile.

Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpata Iordache Petruţa. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata este obligată să se supună următoarelor obligaţii:
a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;
b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acesteia-respectiv IPJ Argeş-Serviciul de Investigaţii Criminale- Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
Pe timpul controlului judiciar va impune inculpatei să respecte următoarele obligaţii:
-să nu ia legătura cu D.I.G, D.R.E (părinţii minorei D.T.A), F.E.C (mama minorului F.A.G) şi D.A.M (mama minorului D.C.A) şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale;
-să nu ia legătura cu martorele S.M.M, Z.S.G, P.C, R.N.M, G.M.L , să nu comunice cu acestea direct/indirect, pe nici o cale;
-să nu exercite profesia de educator puericultor şi să nu desfăşoare vreo activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore.

Deduce din pedeapsa rezultantă durata reţinerii dispusă pentru o perioadă de 8 ore de la data de 10.05.2022, ora 11:25, până la data de 10.05.2022 ora 19:25.
Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă D.T.A, prin reprezentant legal D.I.G şi obligă inculpata la plata către aceasta a sumei de 5000 de lei, cu titlu de daune morale. Instanţa o va obliga pe inculpată la plata sumei de 1.700 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 700 de lei reprezintă cheltuieli judiciare stabilite pentru faza de urmărire penală. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii. Pronunţată astăzi, 14.07.2023″-  DECIZIE Judecătoria Piteşti. 

SURSA FOTO Creşa nr 6 Trivale, Piteşti- dasp.ro 

Write A Comment