Adrian Miuţescu: Centrul de Transfuzie Sanguină Piteşti va avea un echipament de PLASMAFEREZĂ pentru tratament Coronavirus

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

„Ieri a fost încheiat un protocol între Direcția de Sănătate Publică Argeș și BesmaxPharma, prin care a fost pus la dispoziție Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești un echipament nou de plasmafereză, cu titlu gratuit, pentru 12 luni. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu SARS COV 2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți.”- a anunţat astăzi PNL Argeş.

Mai precis, este vorba de pacienții critici intubați, cu formă severă de pneumonie interstițială, sau de persoane vulnerabile sau cu risc de infectare, care pot fi imunizați prin administrarea de plasme hiperimune, colectată de la pacienți vindecați.

Liderul PNL Argeş, Adrian Miuțescu, a declarat: ”În această perioadă critică, nici un efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea. Am aflat de la specialiști că plasma umană poate fi folosită pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare. Este o procedură experimentală care se derulează în Italia, Spania, Olanda, Canada, Marea Britanie, Israel, Japonia, precum și alte țări civlizate. Suntem norocoși că există și la Pitești un asemenea echipament! Sperăm că va diminua numărul îmbolnăvirilor și va salva oamenii care, la această oră, sunt intubați, în stare critică.”

PNL Argeş reînnoieşte apelul către cetățeni: ”Respectați indicațiile pe care le dau autoritățile și încercați să vă expuneți cât mai puțin! Mai simplu este să previi decât să tratezi. Totul va fi bine!”

Write A Comment