Comisiile juridice ale Senatului României și Parlamentului Republicii Moldova se întrunesc la Piteşti

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În perioada 19 – 22 ianuarie 2023, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, din Senatul României organizează în județul Argeș o ședință comună cu comisia omoloagă din Parlamentul Republicii Moldova ca răspuns la întrevederile pe care acestea le-au avut la Chișinău, Republica Moldova, și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar dintre membrii comisiilor juridice deschis în anul 2022.
Programul prevede întâlniri cu membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, conduse de Olesea Stamate, precum și o ședință la care sunt invitați profesioniști din mediul juridic.
Comisiile juridice se vor reuni în sala Hotelului Ramada din Pitești. 

Reuniunea comisiilor care va avea loc la Pitești, județul Argeș, se înscrie în demersul de colaborare instituțională între România și Republica Moldova, a parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voința de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune și a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Vor fi prezenţi preşedinta Senatului, Alina Gorghiu, prefectul judeţului- Radu Perianu, președinții Comisiilor Juridice de la București și Chișinău:
-Senator Cristian Augustin Niculescu Țâgârlaș, președinte, Comisia Juridică, Senatul României
-Deputat Olesea Stamate, președinte, Comisia Juridică, Parlamentul Republicii Moldova
-Cătălin-Daniel Fenechiu, membru Comisia Juridica, Senatul României

(Comunicare PNL Argeş) 

foto- infoprut.ro 

Write A Comment