Emilia Mateescu, USR: “Vreau şi pot să fiu prefect al Argeşului!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Emilia Mateescu este în cărţi pentru a fi numită prefect de Argeş, din partea USR. Aceasta este singura membră a USR Argeş, care şi-a depus cererea la partid pentru a fi nominalizată ca reprezentant al Guvernului Coaliţiei în judeţul nostru. Totuşi, USR Argeş va decide în cadrul Biroului Judeţean dacă va vota pentru Emilia Mateescu sau pentru un alt membru dorit de filială.

Emilia Mateescu a fost educatoare vreme de patru ani, ulterior avocat pentru alţi circa patru ani, iar în prezent este executor judecătoresc.

Deşi nu a dorit să facă  prea multe declaraţii, pe considerentul că USR Argeş nu a luat încă o decizie oficială şi finală în acest sens, Emilia Mateescu ne-a spus totuşi de ce şi-a manifestat dorinţa de a ajunge prefect:

“Da, mi-am manifestat această dorinţă, de a fi numită prefect. Pentru că vreau să particip la guvernare. De altfel, ca şi mulţi alţii, am depus o scrisoare de intenţie la Centru, la USR, prin care mi-am făcut cunoscute intenţiile. Consider că am capacitatea organizatorică şi experienţa profesională pe legalitate, necesare pentru o funcţie de prefect. Vreau şi pot să fiu prefect al Argeşului! De ce mă atrage funcţia de prefect? Pentru că ştiu în primul rând ce înseamnă control de legalitate. De ce am intrat în USR? Pentru că m-am săturat să stau deoparte.”- a declarat Emilia Mateescu pentru interespublic.ro.

În cazul în care USR Argeş o va alege pe Emilia Mateescu, aceasta se va suspenda ca executor judecătoresc, Biroul urmând a fi preluat de către asociatul său.

Urmare a negocierilor purtate între PNL, USR şi UDMR, noul prefect de Argeş va fi numit politic din partea USR, înlocuindu-l pe Emanuel Soare, (numit de PNL).

De asemenea, cei doi viitori subprefecţi vor fi numiţi politic de către PNL.

Secretarul general va fi singurul membru din noua conducere a Prefecturii care nu va fi numit politic.

Reamintim că, potrivit unei OUG, prefecţii şi subprefecţii  devin demnitari şi nu vor mai fi obligaţi să devină apolitici.

Întrebată ce părere are despre faptul că prefectul nu mai trebuie să-şi dea demisia din partidul care-l numeşte în această funcţie, Emilia Mateescu a declarat: „Este un lucru foarte bun, corect. În primul rând, o corectitudine sufletească. Nu ai cum să spui că eşti apolitic, dacă numirea ta a fost făcută de către un guvern politic!”

(Graţiela Bâzoi)

 

Write A Comment