Ludovic Orban, la Piteşti: „Suntem convinşi că Forţa Dreptei este ca o revoltă împotriva nedreptăţii, a lipsei de egalitate în faţa legii!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, Forţa Dreptei a lansat filiala din Argeş, în prezenţa preşedintelui Ludovic Orban. Au fost prezenţi deputatul Adrian Miuţescu, Emanuel Soare, Violeta Alexandru, dar şi preşedinţi de filiale din tara ale Forţei de Dreapta, printre care s-au numărat parlamentarii Constantin Şovăială (şef filială Sibiu), Antonel Tănase (Organizaţia municipală Bucureşti), Gabriel Plăiaşu (Dâmboviţa), Nicolae Giugea (Dolj), Violeta Alexandru (Ialomiţa), Ionel Dancă (Ilfov), dar şi Claudiu Chira (Timiş), Ioana Diaconu- vicepreşedinte Diaspora.

“Forţa Dreptei trebuie să acopere un gol rămas după alinierea PNL cu PSD, pe partea stângă, după ce pe partea dreaptă ştiţi foarte bine că celelalte partide nu au reuşit să convingă. Am considerat că un partid de dreapta este necesar şi aşteptat în România. În Argeş, am făcut o schimbare pentru funcţia de preşedinte. În Biroul Naţional de luni a fost votat domnul Emanuel Soare.”- a declarat deputatul Adrian Miuţescu.

„Sunt extrem de onorat pentru că Biroul Naţional m-a investit cu această calitate. Este o provocare şi sper ca în baza activităţii publice şi a echipei şi a obiectivelor noastre să reuşim ca judeţul Brătienilor de unde a început totul pentru modernizarea României să revină în matca sa liberală. De la plecarea noastră din PNL, am lucrat foarte serios, am fost la firul ierbii. 90% din activitatea noastră am dedicat-o identificării şi convingerii oamenilor care sunt independenţi, liberali de profesie. Aproape jumătate din Biroul Judeţean al Forţei de Dreapta Argeş, nu au mai făcut poilitică. 30% sunt femei. Forţa Dreptei va sprijini implicarea femeilor în politică.”- a spus Emanuel Soare.

Acesta a anunţat, în ordine alfabetică, componenţa Biroului Judeţean al Forţei de Dreapta Argeş:

 • Alin Anton, avocat
 • Badea Robert antreprenor, Curtea de Argeş
 • Adriana Băluţă, economist,
 • Marian Ciobanu, Câmpulung, domeniul economic
 • Viorel Crăciuneanu, profesor universitar, expert contabil
 • Muscel Adina, fostă Damaschin, resusre umane, fost lider al studenţilor PNL
 • Diaconescu Nicolae, antreprenor, fost consilier judeţean
 • Monica Dincă, economist,
 • Florin Drăguţ, antreprenor,
 • Emilia Dumitrescu, jurist, fost liberal
 • Miuţescu Adrian, deputat
 • Carmen Nicolescu, profesor, fost director de şcoală în Mioveni
 • Claudiu Pelinescu, Curtea de Argeş, procuror pensionar
 • Giani Podaşcă,
 • Radu Claudiu,
 • Daniel Roşu,
 • Valeriu Săndulescu, manager, Ştefăneşti
 • Dorian Stanca, inginer mediu
 • Tudor Liviu, ofiţer pensionar, antreprenor agricultură
 • Zabari Andreea, inginer geodez, Curtea de Argeş

Violeta Alexandru a reamintit astăzi motivul pentru care a ales să părăsească PNL, alăturându-se lui Ludovic Orban, în proiectul Forţei de Dreapta: “Principalul motiv care pe mine m-a convins că PNL se va înfunda mai devreme sau mai târziu a fost modul în care deputaţii PNL îl aplaudau de zor pe Ciolacu care le ţinea lecţii la momentul la care se anunţa această coaliţie PSD-PNL. Am văzut cu câtă frenezie se ridicaseră în picioare, erau cu mâinile pe sus să aplaude un partid despre care noi, în campanie, am spus că reprezintă tot ce este mai este mai rău şi nociv pentru România. Eu nu pot să-mi bat joc de acei oameni cărora le-am strâns mâna. Proiectul s-a născut din dorinţa de a le spune oamenilor că nu toţi politicienii sunt la fel. PSD este cel care conduce România, PNL este de decor, ca să pară că au un braţ, chipurile, mai de dreapta. Şi o conduc prost. Modul PSD de a conduce România este un mod falimentar.”- a spus Violeta Alexandru azi la Piteşti.

Ludovic Orban a declarat că astăzi, în România, nu există un partid cu adevărat liberal, care să sprijine democraţia:

„Este nevoie de o astfel de forţă politică. Astăzi, în România nu există o forţă politică de dreapta. Montesquieu defineşte foarte bine împărţirea dreapta, stânga. Liberalii, socialiştii. Spune că odată cu apariţia statului, societatea se împarte în două categorii de cetăţeni: prima sunt liberalii, oamenii de dreapta, cei care nu aşteaptă nimic din partea statului decât nişte reguli clare şi simple care să fie respectate de toţi, să fie lăsaţi să-şi rezolve ei problemele, cariera, afacerile. Şi a doua categorie de cetăţeni-profitorii, care sunt socialiştii, care încearcă să folosească puterea statului pentru a obţine beneficii, privilegii discriminatorii. În România nu există un partid cu adevărat liberal care să reprezinte cu adevărat mediul de afaceri, profesiile liberale. Nu există un partid care să sprijine democraţia. Vocile opoziţiei nu mai există. Suntem convinşi că Forţa Dreptei este ca o revoltă împotriva nedreptăţii, a lipsei de egalitate în faţa legii.”- a spus Orban la Piteşti. Forța Dreptei a organizat astazi si o întâlnire cu oameni de afaceri din județ, la Hotel-restaurant Victoria. 

Forţa Dreptei numără în prezent 34 de filiale în judeţe, sectoare şi diaspora.

sursa foto: Forţa Dreptei Argeş

 

 

Write A Comment