Ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat un Memorandum de înţelegere cu Ministerul Muncii din Republica Vietnam, privind cooperarea în domeniile muncii şi securităţii sociale

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România, Simona Bucura Oprescu, și ministrul adjunct al Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale din Republica Vietnam, Lê Văn Thanh, au semnat astăzi, la Palatul Victoria, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a premierului Republicii Vietnam, Pham Minh Chinh, un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniile muncii și securității sociale.

Cooperarea se axează pe migrația forței de muncă, politici de ocupare a forței de muncă pentru grupurile dezavantajate și protecția socială și asistență socială pentru grupurile vulnerabile.

Domnul prim-ministru Pham Minh Chinh cunoaște bine România, a studiat la Institutul de Construcții București. M-am bucurat să întâlnesc astăzi un prieten al României. Atât România, cât și Republica Vietnam înregistrează creștere economică. Putem colabora și putem învăța unii de la alții, astfel încât creșterea economică să fie sustenabilă iar relațiile dintre cele două țări să fie de lungă durată și cu rezultate concrete. Acest nou Memorandum pune accent pe corelarea reglementărilor legale ale celor două state în domeniile ocupării forței de muncă. De asemenea, avem în vedere și aspecte privind protecția și asistența socială, incluziunea persoanelor cu dizabilități și migrația, cu beneficii concrete pentru cetățenii ambelor state. ”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

Write A Comment