Şerban Valeca, al doilea social-democrat argeşean, respins de Iohannis

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Preşedintele Klaus Iohannis a respins astăzi propunerea Guvernului Dăncilă de a-l numi pe liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, ministru la Educaţie:

“Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă.”- a declarat Iohannis.

Preşedintele a respins şi propunerea PSD pentru ministrul Justiţiei, în persoana judecătoarei din Cluj, Dana Gârbovan: “Resping propunerea pentru ministrul justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu.”

Respingerile nominalizărilor PSD pentru cele două portofolii ministeriale vin în contextul ruperii Alianţei PSD-ALDE, soldată cu plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu alături de PRO România, alianţă care a asigurat până în această săptămână majoritate parlamentară.

Şerban Valeca este al doilea social-democrat argeşean, care este respins în acest an de preşedinte pentru o funcţie de ministru, după Mircea Drăghici, refuzat la Transporturi.

 

Write A Comment