Viceprimarul Piteştiului, Sorin Apostoliceanu: „Am fost contactat de PNL de la nivelul cel mai înalt! Şi da, voi candida de la PNL!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Viceprimarul PSD al Piteştiului, Sorin Apostoliceanu, a declarat într-un scurt interviu pentru interespublic.ro, că da, va candida din partea PNL, pentru funcţia de primar al Piteştiului. PSD nu l-a exclus încă din partid. Dacă ar fi exclus, Sorin Apostoliceanu îşi va putea păstra mandatul de viceprimar, până la organizarea alegerilor. În cazul demisiei sale din PSD sau semnarea unei adeziuni în PNL, viceprimarul ar rămâne fără fotoliul de la primărie. Câteva întrebări şi răspunsuri la obiect:

InteresPublic: Domnule viceprimar Sorin Apostoliceanu, în ce moment v-ați decis să candidați pentru funcția de primar al Piteștiului?

Sorin Apostoliceanu: În ultimii ani, în calitatea mea de viceprimar, am avut posibilitatea să cunosc îndeaproape realele probleme ale Piteștiului și ale piteștenilor. M-am implicat cât am putut de mult, am căutat soluții în măsura în care prerogativele mi-au permis și, pentru că am fost receptiv la problemele piteștenilor, am construit, în timp, o comunitate interactivă în care administrația locală să ia în considerare sfaturile, ideile și chiar criticile cetățenilor noștri. Așa mi-am dat seama că, pentru a rezolva prompt și eficient doleanțele piteștenilor trebuie să am posibilitatea de a decide eu. Au fost nenumărate momente în care, apreciind deschiderea, sinceritatea și promptitudinea mea, cetățenii din comunitate îmi spuneau că mă sfătuiesc să candidez.

IP: Care este evoluția profesională de până acum, în câteva cuvinte?

SA: Am absolvit liceul Zinca Golescu, Academia de Studii Economice București- Facultatea de Management, Master  Business Management la Universitatea Constantin Brâncoveanu și am parcurs toate treptele profesionale în cadrul SC Termoficare 2000SA: economist, şef Birou, şef Serviciu, economist-şef. În 2012 am fost ales consilier local și începând cu 2016 am fost desemnat viceprimar al municipiului Pitești.

IP: Dar evoluția politică?

SA: Și în politică am parcurs absolut toate etapele. Am început ca simplu membru, am lipit și afișe, dacă vreți să știți, și am ajuns să dețin funcții precum secretar general al PSD Pitești dar și vicepreședinte la PSD Argeș. Pentru fiecare salt făcut, în cariera profesională sau cea politică, am muncit mult și cu seriozitate.

IP: S-a spus că sunteți mai degrabă un tehnocrat decât un politician. Aveți de gând să vă implicați mai mult în politică?

SA: Da, cred că se poate spune că sunt mai degrabă un tehnocrat. Din momentul în care am ajuns la Primărie am trecut administrația pe primul plan și am făcut mai puțină politică. Drept să spun, atunci când vrei să faci treabă în zona administrativă și să ai și performanțe, este logic să nu-ți rămână prea mult timp pentru politică. În plus, întotdeauna mi s-a părut normal să ascult opiniile și părerile tuturor piteștenilor, nu numai pe ale celor care m-au votat. Eu chiar vreau să fac mai multă administrație, nu mai multă politică.

IP: Care ar fi primul lucru pe care l-ați face pentru Pitești, în calitate de primar?

Un audit.

IP: Care este relația actuală cu primarul Ionică?

Relația cu domnul primar Cornel Ionică este una de muncă, dumnealui este primarul ales de piteșteni și acest lucru trebuie respectat. Avem, însă, idei diferite de multe ori, avem alte viziuni, o parte generate, probabil, de diferența dată de generațiile din care facem parte. Pentru Pitești a realizat și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Nefiind de acord cu acestea din urmă, am încercat sa le schimb. Pe unele am reușit, pe altele nu…

IP: Dar cu președintele PSD, Ion Mînzînă? Aveți reproșuri la adresa PSD?

Cu președintele Ion Mînzînă nu am nicio relație. Am realizat, însă, că, din păcate, dumnealui a fost constant dezinformat în ceea ce mă privește. Am de reproșat partidului că am fost atâția ani la „putere” și în județul Argeș, și în Pitești, dar acest lucru nu s-a văzut. Ar fi trebuit să fim mult mai activi pentru comunitate, să susținem Piteștiul și Argeșul pentru proiecte ample, să obținem susținere financiară de la București pentru dezvoltarea comunității.

IP: V-ați decis în privința candidaturii din partea PNL?

M-am decis să candidez pentru că este singura variantă în care pot, real, să schimb fața Piteștiului. Am experiență, putere de muncă, viziunea mea coincide cu a multor piteșteni care vor să trăiască frumos și mândri în orașul nostru. Timp de patru ani am fost alături de comunitate, am fost atent la toate sugestiile și propunerile primite, multe dintre ele excepționale. Numai având putere decizională pot pune în practică ceea ce ne dorim cu toții, astfel încât Piteștiul să fie așa cum ar fi trebuit sa fie demult: modern, dezvoltat, curat, viu și neapărat SMART! Și da, voi candida de la PNL.

IP: De ce PNL și nu USR, de exemplu?

Când mi-am dat seama că primarul Cornel Ionică este, în continuare, opțiunea lui Cristian Gentea pentru Primăria Pitești am spus clar într-o conferință de presă la PSD că voi candida independent. S-a făcut și sondaj la PSD Argeș și am ieșit pe primul loc. Cumva, nu s-a ținut cont de rezultatele acestuia. Evident că s-a aflat despre rezultatele sondajului și în alte zone și medii. Așa am fost contactat de PNL de la nivelul cel mai înalt. Nu a fost simplu să decid. Însă, dacă aș fi refuzat posibilitatea să candidez, era ca și cum îi trădam pe cetățenii care timp de patru ani au văzut în mine un altfel de om, care mi-au sugerat de atâtea ori că mă vor susține într-un asemenea demers și care vor un altfel de administrație.

IP: De ce nu independent?

De ce nu independent? Simplu: pentru că o candidatură ca independent este foarte dificilă ca logistică. Așa am început discuțiile cu partidul respectiv.

IP: De când sunteți viceprimar, ce proiecte în care ați crezut ați reușit să puneți în practică?

Am crezut în multe proiecte și am luptat pentru ele. Unele de anvergură, altele poate mai mici ca amploare, toate au fost importante pentru mine. Aș da, însă, un singur exemplu. Este vorba despre protejarea Pădurii Trivale sub toate formele sale și ținerea departe a celor care au interese strict financiare fără să se gândească la viitorul nostru, al tuturor.

G.B.

 

 

 

 

 

Write A Comment