ACUM/Stimulentul pentru nou-născuţii din Piteşti a picat la vot!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În urmă cu puţin timp, consilierii locali ai Piteştiului şi-au exprimat votul privind acordarea unui stimulent de 2500 lei, pentru toţi nou-născuţii din Piteşti. Proiectul, iniţiat de liberalii Mihai Coteţ, Sorin Apostoliceanu, Cătălina Dumitraşcu şi Răzvan Şerbănoiu, a fost mult criticat, pe motivul că nu este susţinut de o bază legală. Proiectul a picat la vot astăzi, fiind înregistrate doar 4 voturi pentru. 

Prezentarea proiectului a dus la dispute aprige între consilierii locali, mai ales între preşedintele de şedinţă- Sorin Apostoliceanu- unul dintre iniţiatori, şi consilierul local Ana Stan, unul dintre cei care s-au declarat împotriva proiectului.

Ana Stan a explicat de ce s-a declarat împotrivă:  „Vizavi de avizul negativ dat de Comisia 5 (Juridică), totul se bazează pe legalitate sau nelegalitate. Nu voi vota acest proiect, pentru că nu are bază legală. Nu vreau să încalc legea şi să fiu trasă la răspundere. Prefer să fiu sancţionată la partid. (n.r. Ana Stan vorbeşte de şedinţa BPL al PNL Argeş, anunţată pentru ora 18.00, când se va discuta excluderea sa din partid). Deşi se ştia că acest proiect este nelegal, faptul că totuşi se persistă înseamnă că ori ei nu ştiu despre ce este vorba, nefiind de specialitate, ori persistă cu acest proiect tocmai pentru că ei ştiu că eu votez contra. S-a făcut un raport corect al Primăriei. Trebuie avut în vedere că este necesară o lege specială, pentru acest proiect, care nu există. Faptul că proiectul există în alte localităţi, nu este un argument. Nu s-a înţeles că trebuie schimbat temeiul legal, pe lângă faptul că există o hotârâre judecătorească rămasă definitivă în acest sens.”

Sorin Apostoliceanu a cerut ca Ana Stan să părăsească sala, după ce i-a luat dreptul la cuvânt.

Dănuţ Dinuţ a părăsit şedinţa, în semn de protest la decizia lui Apostoliceanu, legată de Ana Stan.

Viceprimarul Gelu Tofan s-a abţinut de la vot.

Consilierii USR nu au participat la vot, după cum a anunţat viceprimarul Mihai Mihăilescu.

PSD a votat împotrivă.

Citiţi şi: Declaraţiile lui Mihai Coteţ, în conferinţa de presă de azi

 

Write A Comment