Astăzi se supune la vot stimulentul pentru nou-născuţi! Ce spune Mihai Coteţ

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Preşedintele PNL Piteşti, consilierul local Mihai Coteţ, a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care a vorbit despre proiectul privind acordarea stimulentului de 2500 lei pentru toţi nou-născuţii din Piteşti. Proiectul a iscat numeroase tensiuni în cadrul Consiliului Local Piteşti, fiind considerat fără bază legală. Proiectul s-a aflat în transparenţă publică până recent, neputând fi inserat pe lista amendamentelor PNL la bugetul Piteştiului. Coteţ acuză că avizul negativ primit deja din partea unor comisii de specialitate reprezintă o comandă politică.

“Primarul Sucevei a anunţat că în această lună va propune un supliment de 2500 lei pentru nou-născuţi. Vă rog să vă aduceţi aminte că la sfârşitul lunii ianuarie, acelaşi proiect a fost votat şi adoptat în şedinţa de Consiliu Local de la Ploieşti. În unanimitate. Şi de PNL, şi de PSD, şi de USR. Din păcate, în ultima perioadă ni se transmit tot felul de mesaje în care ni se spune că proiectul nu va fi votat în şedinţa de Consiliu Local. În prima instanţă, s-a pronunţat primarul PSD şi îmi este foarte clar că acest aviz negativ pe care l-am primit de la Departamente din subordinea sa au fost la comandă politică. Ni s-a adus drept argument expertiza Olguţei Vasilescu de la Craiova. Ni s-au dat exemplu două localităţi în care proiectul a picat, pe fondul luptei politice dintre executiv şi consiliul local. Nu se pomeneşte nimic însă de zecile de oraşe şi comune unde acest supliment este acordat tinerilor familii. Nici măcar nu este pomenit însuşi ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, care a iniţiat un astfel de proiect la Primăria Capitalei şi care este în vigoare.”- a declarat astăzi în conferinţă de presă preşedintele PNL Piteşti, consilierul local- Mihai Coteţ.

Citiţi şi: Scandalul stimulentului pentru nou-născuţi! Cazul Ploieşti

Proiectul privind acordarea stimulentului pentru toţi nou-născuţii din Piteşti va fi supus votului astăzi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, începând cu ora 15.00.

Citiţi şi: Scandalul stimulentului pentru nou-născuţi! Cazul Harghita

Write A Comment