Forţa Dreptei şi USR cer Guvernului creșterea de îndată a salariilor profesorilor!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Parlamentarii din Forța Dreptei și din USR au depus astăzi în plenul Camerei Deputaților moțiunea simplă cu titlul „Îndrăznesc să susțin educația”, în contextul grevei și protestelor cadrelor didactice.

Anunțul depunerii moțiunii a fost făcut de deputatul Alexandru Kocsis, deputat Forța Dreptei, care a solicitat majorității parlamentare adoptarea moțiunii și satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice.

România se află într-una dintre cele mai serioase crize sociale din ultimii 18 ani. Sute de mii de cadre didactice și persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ se află în grevă din data de 22 mai. Această grevă nu a apărut de nicăieri. S-au transmis nenumărate semnale de avertisment Guvernului cu privire la subfinanțarea cronică a Educației şi salariile total neatractive ale profesorilor. Parlamentul României și Guvernul României trebuie să ia în serios aceste situații și să schimbe paradigma subfinanțării sistemului educațional, a transmis Forţa Dreptei Argeş.

Parlamentarii Forța Dreptei și USR solicită Guvernului României prin prezenta moțiune:

-Luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul național / 6% din PIB;
-Creșterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului „salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.
Moţiunea are slabe şanse să treacă, având în vedere că majoritatea parlamentară aparţine Coaliţiei PSD-PNL.

sursă foto- SIPA MUNTENIA

Write A Comment