Judecătorul Ion Rebeca, din cadrul Curţii de Apel Piteşti, s-a aflat ieri la Călineşti, unde a s-a întâlnit cu zeci de copii care au aflat despre educaţia juridică. Este cunoscut faptul că magistratul piteştean promovează educaţia juridică în şcoli, acesta fiind un proiect esenţial pentru comunităţi. Lavinia Năstase, directoarea Căminului Cultural Călineşti, a anunţat că demersul juridic pentru copii a fost unul extrem de bine primit, subiectele abordate stârnind interesul acestora.

“25 de copii extraordinar de deștepți și spontani de la Școala Călinești-Vale au impresionat un judecător venit cu toată deschiderea și bucuria la Căminul Cultural Călinești pentru cursul de educație juridică.
S-a vorbit mult despre violența în școli, Facebook-ul care are conținut nepotrivit, de ce au copiii Facebook sau Tik Tok, dacă părinții le supraveghează activitatea on line. Copiii au fost provocați la dialog de domnul judecător Ion Rebeca, în legătură cu lipsa de respect și tratarea celuilalt cu respect dar și despre dreptul persoanei la viață,  despre ce atribuții are şeful clasei şi ce vor ceilalți copii de la el sau de la ea. S-a discutat şi despre responsabillităţile profesorilor pentru a preveni bullyng-ul. Copiii au pus multe întrebări:
Ce este o bursă? Dacă luăm 10, primim bursă? Dacă nu suntem săraci, primim burse dacă învațăm bine? La întâlnire a participat și domnul Williams, inițiatorul acestui proiect, domnul viceprimar Gore Popescu și domnul profesor Stoica, reprezentant al Școlii Vrănești.”– a spus Lavinia Năstase, directoarea Căminului Cultural Călineşti.

Acest eveniment găzduit de Căminul Cultural Călinești condus de Lavinia Năstase este bazat pe un parteneriat al Curții de Apel Piteşti cu Primăria Călinești și Scoala Vrănești.

Write A Comment