PNL susține dezvoltarea sistemului de învățământ: a fost votată fuziunea Universității din Pitești cu Universitatea Politehnică!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Proiectul de Lege cu nr 321/2023 privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a fost votat astăzi în ședința de plen a Senatului cu un număr de 75 de voturi pentru, 17 împotrivă și 2 abțineri. Inițiat de Guvernul României, proiectul presupune fuziunea prin comasare a Universității din Pitești și a Universității Politehnice din București.

“Consider că această inițiativă legislativă este oportună. Proiectul aduce beneficii pentru tinerii care doresc să-și clădească un viitor mai bun, în cadrul unei instituții de învățământ conectată la realitatea actuală și dornică de a aplica un model de management universitar în pas cu dinamica erei digitale. Crearea acestui pol universitar cu puternic impact regional urmărește să aibă ca efecte îmbunătățirea participării cetățenilor la educație, creșterea competitivității pe piața muncii prin creșterea numărului de persoane calificate, care pot aduce un plus valoare și inovare în domeniile în care activează. Reprezintă un pas important în clădirea educației de calitate, județul Argeș fiind recunoscut pentru ampla dezvoltare în domeniul industrial, cel mai bun exemplu fiind Uzinele Dacia de la Mioveni, dar și multe altele. Este o dovadă de responsabilitate față de tineri să contribuim cu soluții aplicate. PNL susține dezvoltarea sistemului de învățământ și susținerea tinerilor care doresc să contribuie la clădirea unei societăți educate. Fac apel către toți colegii de la toate partidele să vină în sprijinul tinerilor și să susțină astfel de proiecte legislative.”- a declarat astăzi Alina Gorghiu, citată de PNL Argeş.
La procedura de vot, USR a fost singurul partid care s-a opus acestui proiect de lege.

sursa foto- UPIT Media 

Write A Comment