Cel mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Sud Est a fost inaugurat astăzi la Rătești, județul Argeș!

Investiția privată are o capacitate de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh.
Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Evenimentul a avut loc în prezența prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, a vicepreședintelui Consiliului Județean și al PSD Argeș Marius Nicolaescu și a primarului comunei Rătești, Cornel Petrică.

”Este un paș uriaș pentru ca țara noastră să-și consolideze independența și securitatea energetică!

Inaugurarea de astăzi, la care am participat alături de diplomați, oficialități, reprezentanți ai mediului de afaceri și jurnaliști, dovedește că un angajament social pentru un viitor verde și sustenabil devine realitate.” – a declarat Cristian Gentea.

”Putem spune că, prin această investiție, alături de capacitatea de producție a energiei hidro și de proiectul ALFRED derulat la ICN Mioveni, județul nostru devine unul din cele mai importante centre de producere de energie din surse regenerabile, cu un nivel scăzut de poluare și cu tehnologie competitivă. La rândul nostru, facem eforturi pentru a asigura infrastructura necesară. Ieri, premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la șantierul de pe autostrada Pitești-Sibiu, la Tigveni. În vecinătatea acestui parc, va fi finalizat drumul expres Pitești-Craiova. Sprijinim autoritățile locale și investim și noi, direct, în infrastructura rutieră.” – a declarat Marius Nicolaescu.

Parcul este situat în vecinătatea Autostrăzii București – Pitești.

Investiția privată are o capacitate de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh.

Noul parc, dezvoltat în urma unei investiții în valoare de 102 milioane de euro, va genera și aproximativ 600 de locuri de muncă și deja aduce beneficii financiare și Consiliului Local Rătești.

Acest parc fotovoltaic poate alimenta peste 100.000 de gospodării cu energie curată, ceea ce înseamnă eliminarea a 168.000 de tone de CO2, contribuind astfel la obiectivul României de decarbonizare, de a asigura peste 30% din necesarul de energie din surse regenerabile până în 2030.

 

Write A Comment