Baroul Argeş a sărbătorit 160 de ani de existenţă şi dialog exemplar între instituţiile profesioniştilor din justiţie

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Baroul Argeş se află astăzi în sărbătoare, pentru că marchează nu mai puţin de 160 de ani de existenţă.

Baroul Argeş a sărbătorit 160 de ani de existenţă şi dialog exemplar între instituţiile profesioniştilor din justiţie

foto- interespublic.ro
Decanul Baroului Argeş, av. Dragoş-Andrei Nicolescu, foto- interespublic.ro

Evenimentul organizat astăzi de conducerea Baroului, prin decan, avocat Dragoş-Andrei Nicolescu şi prodecan, avocat Luminiţa Ioana, a reunit sute de avocaţi, reprezentanţi ai justiţiei argeşene, înalţi oficiali ai justiţiei româneşti. La festivitatea care a fost deschisă la sediul Tribunalului Argeş au fost prezenţi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stănişor, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Traian Briciu, vicepreşedintele UNBR, Daniel Fenechiu, reprezentanţi ai Baroului Versailles, entitate cu care Baroul Argeş este înfrăţit, directorul Penitenciarului Mioveni, Patric Ghebaru, preşedinta Tribunalului Argeş- judecător Elena Cornelia Olteanu, alături de zeci de magistraţi.

foto-interespublic.ro

Decanul Baroului Argeş, avocat Dragoş-Andrei Nicolescu, a precizat în discursul său că Baroul Argeş este un exemplu de conduită interinstituţională: “Sunt 160 de ani de relaţii instituţionale foarte bune, şi în opinia mea şi cred că şi a colegilor mei. În Argeş, Baroul Argeş este un exemplu de dialog interinstituţional”

foto-interespublic.ro

Acesta a dezvelit placa aniversară a Baroului, care este plasată pe clădirea Tribunalului Argeş, în onoarea relaţiilor existente de peste un secol şi jumătate între cele două domenii de profesionişti- cel al avocaţilor şi cel al magistraţilor.

foto-interespublic.ro

De-a lungul acestui timp, justiţia a reuşit să demonstreze că nu este doar o simplă călătorie, ci este un dans între lege şi umanitate, iar instanţele din Argeş şi Baroul din Argeş au fost parteneri în acest dans, reuşind să se armonizeze perfect de-a lungul acestei perioade. Vă mulţumim că sunteţi parte din călătoria noastră.”- a declarat preşedinta Tribunalului Argeş, judecător Elena Cornelia Olteanu.

foto-interespublic.ro

Prezenţa atâtor oameni la evenimentul Baroului Argeş arată că aveţi multe de spus la nivel naţional în sistemul judiciar, de la preşedintele CSM, la domnul preşedinte al UNBR, la dumneavoastră, la cei care reprezentaţi instanţele din judeţul Argeş şi nu numai. Sunteţi cei mai importanţi actori într-un stat de drept, pentru o democraţie consolidată, pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă a fiecărui cetăţean din România. Vă felicit, vă mulţumesc pentru activitate şi îmi doresc să înţelegem cu toţii un mesaj simplu pe care eu, după un an de mandat în fruntea Ministerului Justiţiei, l-am înţeles pe deplin. Nu omul de sus este cel care contează, ci dumneavoastră, echipa, sunteţi cei care daţi muniţie şi energie unui mecanism pentru a funcţiona. Vă urez mulţi ani înainte!”- a declarat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Evenimentul se va încheia prin şedinţa solemnă, care se desfăşoara la Ramada. 

foto-interespublic.ro

Instituţia Baroului Argeş are la origine Legea nr. 170/04.11.1864. Înainte de 1864, avocaţii funcţionau în baza altor reglementări disparate în diverse legiuiri precum Ipsilanti, Caragea, Regulamentul Organic.

Graţiela Bâzoi 

Write A Comment