Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu:”Dacă vă urcaţi la volan fără permis, băuţi, sub influenţa drogurilor, nu veţi putea dispune de suspendarea executării pedepsei!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cei care sunt tineri şi au permis de conducere ar trebui să ştie care sunt consecinţele faptelor lor prevăzute de această lege nouă, Legea Anastasia, promulgată de o lună şi jumătate şi probabil că populaţia cu permis auto din România încă nu cunoaşte prevederile acestei legi. Dacă vă urcaţi fără permis, băuţi la volan, sub influenţa drogurilor, nu veţi putea dispune de suspendarea executării pedepsei! Ştiu că era o practică în instanţe, dar nu mai glumim cu aşa ceva. Fără toleranţă va fi statul român legat de accidentele provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan!”- a declarat astăzi ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, la Câmpulung. Afirmaţiile vin în contextul tragediei provocate de tânărul de 19 ani- Matei Vlad Pascu- care, aflându-se sub influenţa drogurilor, a intrat cu un Mercedes în opt persoane, ucigând două.

Anul trecut, România a avut cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană: 85,1 persoane la 1 milion de locuitori.

Foarte multe condamnări definitive ale autorilor de accidente  (fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor) au fost date de-a lungul anilor, cu suspendarea executării pedepsei.

Legea Anastasia a intrat în vigoare la 10 iulie 2023.

Anastasia este fetiţa din Sticlăria, judeţul Iaşi, care a fost accidentată mortal de Ziua Copilului, anul trecut. Aceasta se juca în faţa casei. A vrut să traverseze strada, dar a fost lovită de o maşină la cărei volan se afla o femeie de 28 de ani.

 

 

 

Write A Comment