Traficul de cannabis şi cocaină a dus la condamnarea şi anchetarea multor tineri argeşeni!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Mai mulţi argeşeni au fost trimişi în judecată în acest an de către DIICOT Piteşti şi urmează să fie chemaţi în faţa magistraţilor. Alţii şi-au primit deja condamnările.

Inculpaţii şi dosarele

# Cea mai recentă anchetă pe trafic de droguri finalizată prin trimitere în judecată a fost înregistrată la Tribunalul Argeş în data de 11 august. Este vorba de un dosar în care vor fi judecaţi Alexandru Mădălin Dragnea şi Cristea Lucian Costi.

# Pe 13 iunie, Tribunalul Argeş a primit spre judecare un alt dosar de trafic de droguri, în care este implicat un angajat al unei Unităţi Militare, pe numele sau Stancu Constantin Răducu. Dosarul a avut deja două termene de judecată, unul din ele fiind acordat pentru că reprezentanţii Unităţii Militare au nevoie de timp să decidă dacă-l vor mai păstra la locul de muncă pe Stancu Constantin Răducu.

# Mitulescu Adrian Robertino este un alt inculpat într-un dosar de trafic de droguri, înregistrat la Tribunalul Argeş în data de 30 mai.

# Tot în mai, pe 26, judecătorii au primit un dosar complex spre instrumentare, fiind vizate traficul de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de efecte psihoactive. Inculpaţii sunt Camerzan Laurenţiu, zis Cazacu sau Rusu şi Jurmă Roger Daniel.

# Scutaru Alexandru Marian este un alt inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Piteşti în data de 10 mai, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

# Un alt dosar deschis în acest an în instanţa argeşeană s-a încheiat recent, mai precis în luna iulie şi a fost instrumentat de Secţia Penală pentru Minori a Tribunalului Argeş. Este vorba de doi tineri, Irina şi George, prinşi că traficau Dipentylone şi Cannabis.

Măsură educativă cu asistare zilnică pentru Irina, vreme de şase luni

DECIZIA în cazul Irinei a fost dată de Completul Specializat pentru Minori: “Aplică inculpatei Irina A. măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Argeş, pentru săvârşirea în stare de minorat a infracţiunilor de trafic de droguri, de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, în data de 12.12.2022 şi 14.12.2022 şi de deţinere de droguri de risc, în formă continuată, (două acte materiale, respectiv în data de 17.01.2023 şi 28.02.2023). Impune inculpatei, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice: să nu se apropie si să nu comunice cu inculpatul George A.D, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate. Constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Irina A., din data de 01.03.2023. Constată că inculpata a fost reţinută şi apoi supusă măsurii preventive a arestului la domiciliu în perioada 28.02.2023-18-07.2023.

Şase luni cu suspendare pentru George, muncă în folosul comunităţii

În acelaşi dosar al Irinei, a fost judecat şi George A.D. Tribunalul Argeş a decis: “Aplică inculpatului George A.D., măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Argeş, pentru săvârşirea în stare de minorat a infracţiunilor de trafic de droguri, de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (două acte materiale, respectiv în data de 12.12.2022 şi 14.12.2022). Impune inculpatului, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice: să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta. Condamnă pe inculpatul George A.D. la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu (la data săvârşirii acestei infracţiuni inculpatul fiind major). Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizaţie, în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Municipiul Piteşti sau în cadrul Primăriei Municipiului Piteşti. Dispune ca inculpatul să execute doar pedeapsa de 6 luni închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării. Deduce din durata pedepsei principale perioada reţinerii şi a arestului la domiciliu, de la 28.02.2023, la zi. Constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul George A.D. Dispune confiscarea specială de la inculpaţi a 0,48 grame substanţă cristalină care conţine Dipentylone, 0.33 grame substanţă cristalină care conţine Dipentylone, 0.51 grame Cannabis. Pronunţată astăzi, 18.07.2023, la Tribunalul Argeş- Complet specializat de minori.”

Viorel Ignat, 3 ani şi şase luni cu executare pentru trafic de cannabis

Tribunalul Argeş a emis prima condamnare a lui Viorel Ignat, în data de 11 iulie a.c.: “Condamnă pe inculpatul Ignat Viorel la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Pedeapsa aplicată urmează a fi executată în regim de detenţie, menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Ignat Viorel, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 zile de la pronunţarea prezentei sentinţe. Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi a arestării preventive respectiv de la data de 14.02.2023 la zi. Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ignat Viorel a drogurilor de risc: 5,35 grame Cannabis şi 2961,3 grame Cannabis. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpatul la plata sumei de 7500 lei cheltuieli judiciare, (5240 lei aferent fazei de urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată astăzi, 11.07.2023.” Viorel Igan a atacat decizia, dosarul lui judecându-se în prezent la Curtea de Apel Piteşti, cu termen pe 4 septembrie.

Virgil Mîrţoiu, 5 ani de puşcărie cu executare pentru trafic de cocaină

Tribunalul Argeş a dat sentinţa de condamnare a lui Virgil Mîrţoiu, în data de 10 mai 2023: “Condamnă pe inculpatul Mîrţoiu Virgil la pedeapsa principală de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Dispune executarea pedepsei închisorii prin privare de libertate. Deduce din pedeapsa închisorii, perioada în care inculpatul a fost privat de libertate pe parcursul procesului penal, ca efect al măsurilor procesuale preventive, după cum urmează: reţinere (06.12.2022), arest preventiv (07.12.2022-la zi). Menţine măsura preventivă a arestului preventiv, dispusă faţă de inculpatul Mîrţoiu Virgil pe parcursul procesului penal. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune confiscarea specială de la inculpatul Mîrţoiu Virgil a următoarelor cantităţi de droguri: 9,07 grame cocaină, 1,5 grame cocaină, 0,62 grame cocaină, 0,50 grame cocaină. Dispune confiscarea specială de la inculpat a unui cântar pe care s-a pus în evidenţă cocaină. Dispune confiscarea specială de la inculpatul Mîrţoiu Virgil a sumei de 800 lei, primită de acesta pentru drogurile vândute colaboratorului autorizat, în zilele de 24.10.2022 şi 08.11.2022. Dispune obligarea inculpatului Mîrţoiu Virgil la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul procesului penal, în cuantum total de 3000 lei, dintre care 1960 lei aferente urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată astăzi, 10.05.2023.”

Dosarul lui Virgil Mîrţoiu se află la Curtea de Apel, cu termen pentru 22 noiembrie.

Alte persoane din judeţul Argeş, care au primit în acest an deciziile Tribunalului Argeş, în dosare pentru trafic de droguri sunt: State Ioan Şerban, Ţîru Alex Ionuţ, Muşat Daniel Petruţ, Pleşa Gabriel Leonardo, Radu Robert Constantin, Bacria George Cristian.

CONDAMNĂRI (ATACATE SAU NU)- TRIBUNALUL ARGEŞ- TRAFIC DE DROGURI

– Irina A. (măsură educativă pentru şase luni)

– George A.D. (6 luni cu suspendare)

– Viorel Ignat (3 ani şi 6 luni cu executare)

– Virgil Mîrţoiu (5 ani cu executare)

– State Ioan Șerban (doi ani cu suspendare)

– Ţîru Alex Ionuţ (3 ani şi patru luni cu executare)

– Mușat Daniel Petruţ (un an şi patru luni cu suspendare)

– Pleșa Gabriel Leonardo (un an şi opt luni cu suspendare)

– Radu Robert Constantin (un an cu suspendare)

– Bacria George Cristian (un an şi şase luni cu suspendare)

sursa foto- DIICOT

Write A Comment